Baggy džíny

Baggy džíny Zdroj: Instagram @tinvcb, @smythsisters a @jeannedamas

& Other Stories, 89 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
Arket, 99 eur, arket.com
17
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: 5 jednoduchých nápadů, s čím na jaře kombinovat široké džíny

I když je v posledních letech džínová móda hodně rozmanitá a nosí se takřka všechny střihy, jeden nad ostatními přece jen vyčnívá – baggy neboli džíny se širokými nohavicemi. Jejich cool faktor spočívá především v tom, že díky nim jednoduše vytvoříte outfit s unisexovým nábojem. Současně ale svádějí ke kontrastnímu stylingu, který jejich dominantní siluetu vybalancuje. S čím je můžete nosit v aktuální sezóně? Tady máte pět tipů na celý pracovní týden.

Pondělí: S košilí a bomberem

Co se stane, když si vypůjčíme rovnou tři kousky z pánského šatníku? Výsledek překvapivě vůbec nemusí evokovat klučičí styl. V následujícím outfitu sice figurují baggy džíny, košile a bomber, nicméně sofistikovaný odstín kalhot – indigo – tento ležérní mix „vytahuje“ do elegantnější roviny. Svoji roli hrají i doplňky, zejména boty do špičky, které k tomuto střihu kalhot vysloveně patří, jak ukáže i následující inspirace.

TIP NA VIDEO: Které kousky by neměly chybět mezi základy šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: S bílým tričkem a svetrem do V

Máte naspěch a nechce se vám ráno u skříně vymýšlet nic originálního? Osvojte si ten nejjednodušší stylistický trik a pod obligátní svetr nebo kardigan (ideálně s výstřihem do V) navrstvěte klasické bílé triko. Rázem získáte stylový outfit, který působí jako devadesátková uniforma Julie Roberts. Do roku 2024 tento styling přenesete skrze trendy odstín červené anebo i zmíněné boty do špičky.

Pokračování 3 / 5

Středa: S romantickým kardiganem

První příklad kontrastního stylingu je tady. Zatímco baggy džíny působí až bezostyšně uvolněně a cool, přidáním usedlejšího topu je zase trošku podržíte na uzdě. Krásně v tomto případě funguje kardigan s motivem háčkované krajky, který sice sám o sobě působí jako poklad po babičce, spojení s oversize siluetou tento dojem značně zmírní. Romantický punc dodají i doplňky jako třeba slaměná kabelka.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: S mikinou a trenčkotem

Nemáte náladu na líbivé kombinace a nejradši byste zůstala doma v posteli? Zabalte se aspoň do kapuce klasické hoodie mikiny. Ta by mohla ve spojení s baggy džíny snadno sklouznout do škatulky „šedivá nuda“, proto následuje ještě vrstvení s elegantnějším trenčkotem a opět doplněk v podobě špičatých bot. Svou roli hraje i minimalistická a přesto nápadná kabelka, která podtrhne městský elegantní šmrnc.

Pokračování 5 / 5

Pátek: Se saténovým topem

Čeká vás rande nebo neformální večer ve společnosti? I při této příležitosti se mohou uplatnit široké džíny – opět jako protiváha k elegantnějšímu topu. Tentokrát se přidává i sexy náboj v podobě saténu s krajkou, který může vykukovat zpod slavnostnějšího tuxedo blejzru. Tento outfit mixuje tři stylově odlišné kousky, které se ale navzájem skvěle doplňují. Třešničkou na závěr jsou červené akcenty v podobě bot a nehtů.

Tipy na stylové baggy džíny najdete ve fotogalerii v úvodu článku.