Plavky 2024

Plavky 2024 Zdroj: Archiv firem

& Other Stories, 69 eur, stories.com
Balzac Paris, 110 eur, balzac-paris.com
Balzac Paris, 120 eur, balzac-paris.com
Balzac Paris, 120 eur, balzac-paris.com1
Reformation, 4850 Kč, thereformation.com
22
Fotogalerie

První plavkové kolekce jsou tu: Jaké střihy a vzory budou patřit k nejžádanějším?

Sezóna letních dovolených je sice ještě v dáli, nicméně módní značky už postupně představují své plavkové kolekce. Pokud se chcete zasnít nad létem anebo uvítáte nějaký impuls k plánování, možná můžete začít právě v tomto bodě. Jaké plavky budou letos opět v kursu? A kde už nyní pořídíte ty nejkrásnější modely?

S plavkami je to v posledních letech podobně jako s džíny – neexistuje jediný střih, který by aspiroval na dominantní trend sezóny. Po éře šňůrkových bikin, okouzlení retro modely s vysokým pasem, comebacku jednodílných plavek nebo experimentování s romantickými topy, které jsme zažili v posledních patnácti letech, lze konstatovat jediné: Nosí se takřka všechno, patrný je však i určitý návrat ke kořenům.

TIP NA VIDEO: Jak se měnila plavková móda v průběhu dekád?

Video placeholde

V praxi to znamená, že k základní plavkové výbavě stále patří spíše minimalistické modely v základních či delikátních tlumených odstínech (hnědá, vínová, khaki) anebo přinejmenším takové, které disponují klasickými vzory. Sem se řadí květinový, puntíkatý, proužky, vichy kostka, ale také leopardí, který bude letos obzvlášť žádaný. O něco romantičtější pojetí představuje každoroční kolekce francouzských značek Sézane x Ysé, která bývá inspirována estetikou Středomoří.

Také střihy působí předvídatelně. Jednodílné plavky se v kolekcích stále objevují, byť už netvoří takové „vlny“. U dvoudílných plavek se do popředí vrací více vykrojené kalhotky, zatímco vrchní díly nabízejí celou paletu možností – mnohé značky proto ve stylu mix & match umožňují kombinovat různé střihy téhož designu. Trendy novinku si přichystala americká udržitelná značka Reformation, jež se inspirovala frivolním motivem podprsenky lezoucí zpod topu.

Inspirace z Instagramu: Jaké letos poletí plavky?

Budete si letos pořizovat nové plavky? Tipy na nákupy najdete ve fotogalerii v úvodu článku.