Zahřejte se MEDOVĚ – s horkými míchanými drinky s HONEY’S
Vinaři z lednického ANNOVINA mají bezpečnou zbraň proti zimě. Jejich úspěšné víno HONEY’S skvěle chutná i horké.
Usaďte se s ním ke krbu nebo se s ním zakutejte pod deku či do duchen. Bude skvělým společníkem do sychravých dnů i večerů a nikdy vás nezklame. Můžete ho střídat do slova a do písmene podle chuti – jako Medovou hrušku, meruňku, malinu nebo černý rybíz.
Někdo to rád horké aneb Někdo to rád zkrátka Medové
Potřebujete láhev libovolné příchuti HONEY’S (= Medové) a pár běžných ingrediencí. HONEY’S nikdy nevařte, jen zahřejte na 70–80 °C, abyste nepřišli o cenné aromatické látky.
Do Medového vždycky přidáme skořici, která dodá další aromatický tón a skvěle prohřívá. Toužíte-li po hodně výrazném nápoji, dodejte mu kyselinu čerstvou šťávou z citronu nebo grepu. Nápoj si pak klidně doslaďte medem nebo cukrem.
Tajné tipy a ingredience
Do horké Medové hrušky přidejte kromě skořice a čerstvé citronové šťávy také 1 hřebíček. Sklenici ozdobte kolečkem banánu. Horké nápoje z hrušky jsou obecně nejjemnější a nejdelikátnější ze všech HONEY’S.
Do horké Medové meruňky přidejte kromě skořice a citronové šťávy špetku muškátového květu nebo oříšku. K dozdobení velmi aromatického nápoje opět skvěle poslouží banán.
Do horké Medové maliny nemusíte přidat šťávu s citronů a také skořice dejte spíše méně, aby byl nápoj lahodnější a jemnější. Pro kořenitější chuť sáhněte po hřebíčku nebo muškátovém oříšku. Ve sklenici doplňte lyofilizovanými malinami nebo směsí lesního ovoce.
Do horkého Medového černého rybízu přidejte čerstvou grapefruitovou šťávu, skořici a muškátový oříšek nebo badyán.
Horké Lednické Višňové sice není medové, ale je úžasné. Zkuste ho s čerstvou grapefruitovou šťávou, skořicí a špetkou badyánu či muškátového oříšku. Sklenku ozdobte kandovanou višní se stopkou.