Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: youtube.com/Letní Letná

Začíná Letní Letná a v kinech nový Svěrák: Podívejte se na ukázky

Dvě kulturní události léta nás čekají tento čtvrtek. V Praze začíná oblíbený festival nového cirkusu Letní Letná a do kin přichází Svěrákův dlouho očekávaný film Po strništi bos.

Film Po strništi bos vznikl ve spolupráci osvědčeného dua otec a syn Svěrákovi. Zdeněk je autorem stejnojmenné knihy, podle které byl film natočen. V ní se vrací do svého dětství a dob protektorátu.

Hlavní hrdina – malý Eda – musí kvůli válce s rodinou odjet z města na venkov, kde Edu čekají nejen místní drsní páni kluci, ale i rodinné tajemství. Jak se s nimi městský kluk sžije a co zjistí o své rodině, uvidíte v kinech už od 17. srpna. Těšit se můžete na Oldřicha Kaisera, Terezu Voříškovou, Ondřeje Vetchého, Jana Třísku nebo samotného Zdeňka Svěráka.

Pražská Letenská pláň ožije jako každoročně v druhé polovině srpna novým cirkusem. Obrovská šapitó i menší divadelní stage, skvělé soubory, hudba, bary, dětská představení a v neposlední řadě i návštěvníci dělají z této přehlídky akci s jedinečnou atmosférou.

Festival, který přináší to nejlepší z nového cirkusu a divadla, začíná už zítra a potrvá až do 3. září 2017. Pokud jste rozhodnuti na Letnou dorazit, s nákupem lístků rozhodně neváhejte, protože představení bývají rok od roku dříve vyprodána.

Letos máte opět možnost shlédnout představení v unikátním secesním dřevěném šapitó se zrcadly, "Mirror tent" neboli "Spiegeltent", dovezeném až z Belgie. Letos se v něm usídlí Cirque Alfonse z Kanady s představením Barbu, které slibuje originální akrobacii, odvážné výstupy, říznou muziku a jelikož jde s dobou, tak i perfektně upravené plnovousy.

Podívejte se na ukázku:

Video placeholde

Festival nabídne další zahraniční i domácí soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie, premiéry, až 4x denně dětská představení, výtvarné a cirkusové dílny nebo posezení v příjemné kavárně, která se každý večer změní v pulzující bar. Program začíná velkolepým průvodem, který se proplétá ulicemi Starého Města.