Sohpie Stevenson

Sohpie Stevenson Zdroj: Justgiving.com

Vypařit se a zostudit: Oběť krutého žertu vrátila úder a pomohla nám všem

Sophie Stevenson byla obyčejná mladá holka z Velké Británie, která měla tu smůlu, že se zakoukala do nezralého pitomce. Komu se to nestalo? Přesto teď její rozchod řeší celý svět. Jesse Mateman, kluk, se kterým se sblížila na prázdninách v Barceloně, ji pozval k sobě na návštěvu do Amsterdamu. Nechal Sophii zaplatit 350 liber za letenku (zhruba deset tisíc korun), a přitom věděl, že se na letišti neukáže. Že už se nikdy neukáže. Ještě, než si ji nadobro zablokoval, jí napsal ponižující smsku, aby jí došlo, že si jen hrál. Jenže Sophie si to nenechala líbit.

Poté, co na úspěšného filmového producenta Harveyho Weinsteina prasklo, že po celou svou kariéru sexuálně obtěžoval herečky, tu máme další zajímavý případ – mladou ženu, která se stala obětí krutého žertu, a mladého muže, kterého by ani ve snu nenapadlo, že ho za to bude nenávidět celý svět.

„You've been pigged. It was all a joke." (Byla jsi "zprasena". Celou dobu jsem si dělal srandu.) stálo v sms, kterou obdržela Sophie. Stala se totiž obětí hry, která spočívá v tom, že vás muž, jemuž připadáte tlustá a ošklivá, přesto vytáhne na rande, a pak se prostě neobjeví. Vytáhni prase, zní volný překlad. Je to v podstatě taková morbidní odnož ghostingu, tedy způsobu rozchodu, kdy se bez vysvětlení z počínajícího vztahu vypaříte a nepohodlný protějšek si pro jistotu zablokujete na všech komunikačních kanálech včetně Facebooku a Whats Appu.

Tím by to celé mohlo hasnout a škodolibá hra Pull a pig by se mohla šířit dál. Jenže Sophie se nejprve svěřila doma rodičům a nakonec i médiím, která celou věc parádně rozmázla – i s fotografiemi a jmény obou aktérů. Ať to bylo mezi mladým párem jakkoli, jestli spolu spali a telefonovali si každý den (jak tvrdí Sophie) nebo ne (jak tvrdí Jesse), plyne z toho zajímavé poučení.

Cara Delevingne zveřejnila na instagramu tento povzbuzující vzkaz
Cara Delevingne zveřejnila na instagramu tento povzbuzující vzkaz | Zdroj: Instagram @caradelevingne

Sophie se nestyděla a když si odmyslíme divadýlko v médiích (s maminkou vystoupila i v televizní ranní show), minimálně se postarala o to, že tak rychle, jak ponižující hra Pull a pig vznikla, tak zase zanikne. Anebo je tu ještě někdo, kdo stojí o veřejný pranýř globálního rozměru?