Selena Gomez

Selena Gomez Zdroj: Hairdrome.com

Vrací se další účes z devadesátek! Tentokrát potěší dlouhovlásky

Zatímco v posledních letech zaplnily Youtube tutoriály, jak si vytvořit ty nejkrásnější vlny, teď se zdá, že kulmu bude střídat stará dobrá žehlička na vlasy. 

Byl to jeden z nejvýraznějších vlasových trendů na newyorském fashion weeku pro podzim a zimu 2017 – pěšinka uprostřed dokonale vyžehlených vlasů. Ty největší influencerky mezi modelkami pak tento účes vzaly za svůj. Bella Hadid, Kendall Jenner nebo třeba zpěvačka Selena Gomez si navíc nechaly vlasy zkrátit na dlouhé mikádo, které jim kadeřníci přes kulatý hřeben vyfoukávají směrem dovnitř.

„Ač miluju přirozeně vlnité vlasy ve stylu vstala a šla, myslím, že nadešel čas vrátit do hry staré dobré devadesátky a lehce podtočené vlasy,“ říká kadeřnice celebrit Jen Atkins. „Sleduju teď asi dvacet instagramových účtů, které jsou plné ikon z tehdejší doby.“

I když modelky si nechávají stříhat vlasy na dlouhé mikádo, u tohoto účesu můžete mít vlasy i na ramena. Těžištěm jsou podtočené délky, které vykouzlíte buď s pomocí kulatého kartáče, nebo jednoduše natočíte konce žehličkou a zafixujte lakem. Žádný velký styling, žádné nové pomůcky, ostatně, jde o návrat do starých časů.

A jestli jste v devadesátkách dospívala a jsou pro vás srdcovou záležitostí, nabádá Jen Atkins zajít ještě dál: „Klidně si nasaďte širokou černou čelenku.“ Anebo si jako Bella Hadid sepněte vlasy po stranách pinetkami.

Bella Hadid a její účes ve stylu devadesátek
Bella Hadid a její účes ve stylu devadesátek | Zdroj: Instagram @bellahadid

Jak pracovat se žehličkou, abyste si vlasy nezničila? Podívejte se na video.

Video placeholde