.

. Zdroj: www.behnaboso.cz

V pražské Hostivaři se bude konat další Mistrovství ČR v běhu na boso

Na hostivařském golfovém hřišti se uskuteční 12. ročník tradičního krosového závodu, letos pod novým názvem „Běh na boso“.

V rámci závodu se uskuteční i Mistrovství ČR v běhu na boso na 5 a 10 km. Běžci všech věkových i výkonnostních kategorií poměří své síly na tratích 5 a 10 km. Organizátoři myslí opět i na děti, pro které je připraven dětský nesoutěžní běh na 300 metrů. Novinkou letošního závodu je možnost přihlášení firemních týmů, které změří své síly na tratích 5 i 10 km. Týmový čas bude tvořený součtem časů všech 4 členů týmu. Pro běžce, kteří si netroufnou na závodní tratě, je v rámci programu připravený nesoutěžní běh na 2,5 km. Všechny tratě a závody lze absolvovat v obuvi nebo naboso.

Unikátní běžecké tratě, které vedou po perfektně střižených trávnících golfového hřiště, a velmi kvalitní zázemí pro závodníky, se tradičně setkává s výborným hodnocením běhu ze strany všech účastníků. Organizátoři předpokládají i letos účast několik stovek rekreačních i výkonnostních běžců včetně dětí, pro které je běžecký závod po golfovém hřišti velkým zážitkem. V rámci vyhlašovaných vzdálenostních i věkových kategorií závodu bude oceněno přes tři desítky nejlepších jednotlivců i týmů.

Třešničkou na dortu a divácky atraktivní podívanou bude opět Swim-run, duatlonový závod spočívající v kombinaci běhu (3x 150 m) a plavání (3x 1 000 m).

.
. | Zdroj: www.behnaboso.cz

Běh se stejně jako každý rok snaží účastníkům nabídnout víc než jen netradiční běžecký závod v zajímavém prostředí. Zážitkem pro závodníky je i to, že poběží v největší galerii pod otevřeným nebem v ČR. Hostivařské golfové hřiště totiž nabízí k vidění téměř 20 soch a plastik významných českých tvůrců včetně Stanislava Kolíbala, Davida Černého nebo Jakuba Flejšara.

Prezident hostivařského golfového klubu a zároveň zakladatel Běhu na boso Jiří Martinka k akci poznamenal: „Jedná se o unikátní příležitost jak si vychutnat běh na povrchu, který je běžně určený pouze pro golf. V České republice se na žádném jiném golfovém hřišti podobný závod nekoná. Povrch je tak kvalitní a měkký, že řada závodníků volí možnost účastnit se závodu na boso. I proto jsme se před lety rozhodli, že budeme v rámci závodu vyhlašovat i mistry republiky v bosonohém krosu."

.
. | Zdroj: www.behnaboso.cz

Hlavní běžecký závod odstartuje předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, závodu se opět zúčastní další známí sportovci a osobnosti. Celou akci již tradičně moderuje Tomáš Budka, známý sportovní televizní komentátor.

Běh na boso 2021, čtvrtek 17. 6. 2021

místo závodu: Golf Club Hostivař, U Golfu 565, 109 00, Praha další informace: www.behnaboso.cz