..

.. Zdroj: nano-concept.cz

Špína a nečistoty: Setřete je speciální nano houbičkou

Úklid je ve většině domácností spíš ženskou povinností. Děti a manžel sice mnohdy přiloží ruku k dílu, ale ty nejhorší práce zůstávají na mamince. To ona si musí poradit s ušpiněnou kuchyní, stolem počmáraným lihovou fixou a špinavými okenními tabulemi. Chcete radu, jak všechny tyto povrchy vyčistit?

I do oblasti úklidu postupně přicházejí moderní technologie. Tentokrát nemáme na mysli nejrůznější čisticí přípravky s inovativním složením, které můžete vídat v televizních reklamách. Jde o nano houbičku, díky níž už žádné čisticí prostředky kupovat nemusíte.

Nanotechnologie dobývají svět

Než si prozradíme, v čem je nano houbička tak jedinečná, měli bychom si něco říct o nanotechnologiích. Slýcháme o nich často, avšak málokdo si pod tímto pojmem dokáže něco představit. Takže jak to vlastně je?

Nanotechnologie je oblast vědy, která se zabývá manipulací s jednotlivými atomy. Atomy jsou hrozně malinké částečky, z nichž se skládá každá látka. Dříve s nimi vědci pracovat nedokázali, dnes se jim díky tomu otevřela spousta nových možností. Umí vytvořit látky s netradičními vlastnostmi a využívá se toho napříč odvětvími. Nanotechnologie pomáhají v lékařství, strojírenství nebo chemickém průmyslu. A do toho by se dalo zařadit i působení německé firmy NanoConcept, která v ČR nabízí spoustu produktů na bázi nanotechnologií, jež využije téměř každý. Mezi nimi i nano houbičku.

Nano houbička čistí vodou

Přípravků založených na nanotechnologiích, které vám pomohou s úklidem, je mnoho. Některé pomohou proti vodnímu kameni, další odstraní skvrny z textilních látek. Nano houbičku můžete použít na mnoho různých povrchů a nepotřebujete k tomu nic jiného než čistou vodu.

Kouzelnou houbičku si lze představit trochu jako gumu. Má pěnové složení a strana, jíž čistíte, postupně ubývá, jako kdybyste gumovali. Velkou výhodou je, že už se nemusíte starat o žádné čisticí přípravky, šetříte tedy peníze i přírodu, protože uklízíte ekologicky pouze vodou.

Univerzální pomocník si poradí s každým povrchem

Kouzelná čisticí nano houbička se hodí zejména do domácnosti. Oceníte ji při uklízení předsíně, kuchyně i koupelny, čistí plast, obklady, dlažbu, okenní rámy, parapety, … Je ale dost možné, že vám ji brzy začne závidět vaše drahá polovička. Houbička si totiž poradí také se špinavými plasty v interiérech automobilů, asfaltem na laku nebo zašlými ráfky jízdních kol.

Pak je pochopitelně na místě pořídit si houbiček více. Nebudete přece používat tu stejnou v kuchyni a v garáži. Prodávají se tři druhy nano houbiček, liší se velikostí a také provedením čisticí strany. Houbička s černým povrchem je například určená na velké znečištění, jako jsou připáleniny a zaschlé jídlo.

Zní to zajímavě. Houbičku pořídíte zde za cenu kolem 200 korun podle zvoleného typu. To je přijatelná částka na zkoušku, nemyslíte?