.

. Zdroj: Designex Food

Školní bufety se mění: ReFresh Bistro krmí středoškoláky čerstvými a zdravými potravinami

Se značkou ReFresh Bistro přichází na střední školy koncept školních bufetů s čerstvými a kvalitními potravinami, který je veden mladým týmem, jenž si ještě dobře pamatuje, po čem středoškoláci touží.

Právě středoškoláci jsou největší hladovci. Na středních školách mnohdy přicházíme o možnost školního stravování ve školních jídelnách. Může to kolidovat s rozvrhem, nebo prostě studenti raději spěchají ze školy. Řešením, jak zabezpečit na střední škole stravování během celého dne, jsou školní bistra. Jejich úroveň však bývá nevalná, nelze říct, že by tomu napomohla tzv. pamlsková vyhláška, která vešla v platnost 30. září 2016 a vyvolala celou řadu nevole. Nakonec z ní byly vyřazeny střední školy a v září 2018 došlo k jejímu zmírnění obecně. Ne všechny školní bufety restrikce pamlskové vyhlášky a s nimi spojený snížený zájem studentů ustály. Další ranou byl samozřejmě covid-19. Avšak zatímco jiná stravovací zařízení krachovala, ReFresh Bistro situaci ustálo, a dokonce neustále roste.

Školy, kde mají ReFresh Bistro, jsou, co se týče stravování, za vodou

Koncept ReFresh Bistro sází na dodávku čerstvých a kvalitních potravin. Každý den tyto značkové školní bufety dodávají studentům, učitelům, ale též rodičům, čerstvé pečivo z místních pekáren, nechybí denní polévka ani oblíbené zapečené tousty. Těch síť denně vyrobí 6 000. Měsíčně to pak je až neuvěřitelných 112 000 a ročně 1,2 milionu.

ReFresh Bistro si zakládá na výběru dodavatelů. Ověření dodavatelé s kvalitními potravinami patří k základní obchodní strategii firmy. Stejně jako rychlá obsluha, protože studenti i pedagogický sbor mají na zakoupení jídla a mnohdy i jeho konzumaci pouze krátkou přestávku a čas je v tomto případě klíčový.

Síť bister roste i v problematické době

Společnost Designex Food s.r.o., která pod značkou ReFresh Bistro největší síť školních bister v České republice provozuje, spustila svoji první pilotní provozovnu v roce 2017. Dnes je v provozu 18 provozoven a do září 2021 to bude celkem 35 provozoven. Se svými pobočkami zvládají školní bufety ReFresh Bistro obsluhovat až 30 000 zákazníků.

Ředitelka společnosti ReFresh Bistro, Mgr. Lucie Benešová, ví, že si firma během covid-19 sáhla na dno, ale přesto se firma nevzdává svých dalších růstových plánů. „Od první provozovny uplynuly tři roky a již toto září otevřeme naši 35. pobočku. Rychlost otevírání nových poboček je větší, než jsme čekali, a proto v rámci našeho pětiletého plánu rozvoje plánujeme do roku 2026 otevřít naši 70. pobočku,“ říká Mgr. Lucie Benešová. Zájemci o moderní školní bistro mají možnost kontaktovat vedení firmy a zjistit možnosti spolupráce. Je jedno, jestli jde o představitele školy, studenty nebo rodiče. Zástupci společnosti rádi nabídnou možnost zřídit moderní školní bufet kompetentním osobám.

Podle ředitelky Benešové se chce firma soustředit především na zvyšování rychlosti obsluhy. Z toho důvodu firma do konce roku 2021 vybaví 40 % svých poboček samoobslužnými pokladnami a toto procento bude růst dál. Společnost dnes zvládá nabízet kvalitní koncept stravování na středních školách, kde si studenti potrpí na čerstvost a kvalitu potravin. Ale školní bistra provozuje i na školách, kde platí pamlsková vyhláška. Díky elektronickému systému čipových karet pokladna pozná, který student si může a který nemůže koupit méně zdravé potraviny. Tím se daří splnit podmínky pamlskové vyhlášky.

O společnosti Designex Food s.r.o.

Designex Food s.r.o. nabízí studentům i pedagogům středním škol možnost kvalitního stravování díky svému konceptu školních bufetů ReFresh Bistro. Majitelem společnosti a jejím zakladatelem je Marek Leffler. Ten má ve svých 25 letech za sebou již bohaté manažerské zkušenosti s vedením vlastní pobočky KFC, s vedením marketingové agentury Designex a nově též s provozováním největší sítě školních bister ReFresh Bistro. Firma má mladé a ambiciózní vedení s vysokým podílem žen. Na manažerských pozicích jsou tři ženy a dva muži. Společnost dnes zaměstnává zhruba 200 zaměstnanců.