.

. Zdroj: eppi.cz

Rada mužům: jak NEžádat o ruku?

Zásnuby by měly patřit k těm nejkrásnějším okamžikům v životě partnerů. Možná si říkáte, že se na žádosti o ruku moc věcí pokazit nedá, ale opak je pravdou. A pokud jste se rozhodl vyslovit, určitě si přečtěte následující rady, jak o ruku opravdu NEŽÁDAT!

1. Nevhodný zásnubní prsten

Je to prsten, který darujete své ženě jen jednou za život, takže byste měl usilovat o to, aby se jí skutečně líbil. Nesnažte se honem sehnat co nejlevnější kousek na internetu a zapomeňte na bižuterii. Dejte si s výběrem toho pravého zásnubního prstenu načas a v ideálním případě ho konzultujte s profesionály. Sjednejte si schůzku v klenotnictví, kde vám poradí, jak vybrat správnou velikost, kov a pomohou se zorientovat v široké škále prstenů a rozhodnout, zda vybrat ten s diamanty, zásnubní prsten s perlou nebo se spíše poohlédnout v kategorii netradičních zásnubních prstenů. V neposlední řadě vás také poučí, jakých chyb se při nošení zásnubního prstenu vyvarovat, což pak můžete přetlumočit vaší partnerce. Uvidíte, že velmi ocení, co všechno jste si o zásnubních prstenech nastudovali.

2. Nevhodná doba

Jak to myslíme? Nežádejte přítelkyni o ruku, když je unavená, ve stresu nebo dokonce nemocná. Žádná žena nechce tento důležitý okamžik prožít v nepohodlí a když se necítí ve své kůži. Stejně tak neplánujte datum žádosti na svátky jako jsou její narozeniny, jmeniny, Vánoce nebo třeba společné výročí. Vaše láska by to mohla brát tak, že se snažíte „zabít dvě mouchy jednou ranou“ a my dodáváme, že výjimečná žena si zaslouží mít své originální datum zásnub. Dále nebuďte unáhlený a nežádejte svou dívku hned po několika týdnech vztahu, protože by ji to mohlo vyděsit. A konečně, neberte zásnuby jako záchranu skomírajícího vztahu. Pokud vám přijde, že to mezi vámi není takové jako dříve, zasnoubení není tím pravým řešením.

3. Nevhodné prostředí

Správný výběr místa je zárukou úspěchu. Většina žen touží po romantickém prostředí, což může být pro každého něco jiného. Věříme, že svou partnerku znáte a odhadnete, kde by se jí žádost mohla líbit. Nicméně pár tipů vám i tak dáme. Zamyslete se nad tím, zda je vaše milá introvertní či extrovertní. V tom prvním případě ji asi neoslní žádost na koncertě nebo náměstí plném lidí. Ale pokud je extrovertka tělem i duší, stejně místo promyslete. Supermarket nebo fast food ani milovnice rozruchu neocení. Dalším diskutabilním místem je jakákoliv akce či oslava v kruhu rodiny nebo přátel. Jestli jste si jistý, že by se jí takové zásnuby líbily, tak prosím. Ale většina žen považuje zásnuby za intimní moment mezi vámi dvěma, u kterého rodiče nebo přátelé být nemusí. Jejich přítomnost si pak užijete na svatbě.

4. Nevhodný způsob

Zásnubní prsten ukrytý ve sklence šampaňského nebo v dortu vypadá krásně ve filmu, ale realita už není tak růžová. Nejen, že mokrý nebo upatlaný prstýnek nevypadá dobře, ale hrozí tu i možnost, že si na něm vaše partnerka vylomí zub nebo ho nedejbože spolkne. A zásnuby na pohotovosti rozhodně nejsou to pravé ořechové!

Nedoporučujeme vám tento významný okamžik podcenit s improvizovanou žádostí, kdy ze sebe vykoktáte pár nesouvislých vět. Pokud víte, že snadno podléháte nervozitě, připravte si krátkou žádost předem a uvidíte, jak budete úspěšný. A jestli přemýšlíte, že si na kuráž dáte panáka, dobře si to rozmyslete. Když budete žádat v podnapilém stavu, ochudíte partnerku o krásný romantický okamžik a možná se kýženého „ano“ nedočkáte. Stejně tak se vyhněte žádosti přes Facebook, Instagram a další sociální média, protože to absolutně ztrácí punc jedinečnosti a vaši partnerku by to mohlo spíše urazit. A nakonec, buďte originální a nekopírujte postup zásnub vašich přátel nebo lidí na internetu, pokud jej vaše partnerka viděla. Vlastní iniciativa vždycky potěší víc než prostoduché kopírování.

Věříme, že jsme vám předali maximum informací, díky kterým proběhnou vaše zásnuby bez sebemenší chybičky!