Australská herečka Nicole Kidman se na promenádě v Cannes objevila v haute couture modelu od Diora

Australská herečka Nicole Kidman se na promenádě v Cannes objevila v haute couture modelu od Diora Zdroj: Profimedia

Příběh haute couture: Jak vznikaly šaty Nicole Kidman?

Jen málo žen ví, jaký je to pocit obléknout výjimečné šaty z kolekce haute couture. Model navržený přímo na tělo nebo upravený na míru a ručně ušitý těmi nejlepšími švadlenami. Jednou z nich je třeba Nicole Kidman, která na festivalu v Cannes obléká jednu nádhernou róbu za druhou. Vy se nyní můžete podívat, jak jedny z jejích šatů vznikaly. 

Nicole se na prezentaci svého nového snímku The Killing of a Sacred Deer objevila v šatech z kolekce ChristianDior Couture jaro/léto 2017, které každým svým detailem evokují přírodu a les – kromě prolínání zemitých barev je zdobí také precizní ruční výšivka, lýkové ornamenty, chomáčky "mechu" nebo červené a zelené "bobule".

Nicole Kidman a modelka na přehlídce Christian Dior Couture jaro/léto 2017
Nicole Kidman a modelka na přehlídce Christian Dior Couture jaro/léto 2017 | Zdroj: Profimedia.cz

Tyto šaty, jež navrhla kreativní ředitelka módního domu Dior Maria Grazia Chiuri,jsou inspirovány nejen přírodou nebo snovou zahradou, ale také starými látkami, které návrhářka objevila v archivech módního domu. Jednotlivé výšivky a lýkové ornamenty jsou sice vyšité s největší pečlivostí, jaké jsou lidské ruce schopny, ale nemají kopírovat perfektní linie, naopak mají šatům dodávat efekt vintage.

Podívejte se na video módního domu Dior, jak vznikaly a kolik za nimi stojí práce:

Video placeholde