Mint Market

Mint Market Zdroj: Mint Market

Mint Market
Mint Market
Mint Market
Mint Market
Mint Market
6
Fotogalerie

Pražská tržnice se o víkendu ponese ve znamení udržitelné módy

Téma trvale udržitelné módy se v poslední době ozývá více a více. Proti plýtvání a nesmyslnému množství vyprodukovaného odpadu se ozývají návrháři, stylisté, modelky i další osoby módního světa. Tento víkend věnuje tomuto tématu i MINT MARKET. Program More about Fashion proběhne 20. a 21. října a zaplní prostory haly č. 13 módními přehlídkami, přednáškami a workshopy.

MINT: POP UP HALL 13 v rámci víkendu s názvem More about Fashion otevře po oba dny koutek Fashion Revolution, jehož iniciátoři ve spolupráci s firmou Potex a Textileco odklánějí do upcyklačního inkubátoru z kontejnerových sběrů pánské košile, které čeští tvůrci přetvářejí do dále nositelných modelů. A právě během pátku a soboty 20. a 21. října si tyto modely můžete pořídit.

Na některém z komorních workshopů pro začátečníky i pokročilé se naučíte nové postupy i triky ve vyšívání a získáte vyšívací sadu pro domácí kratochvíle. Amatérské švadleny se zdokonalí na originální přednášce o šití a časopis WEARME FASHION v rámci workshopu představí aktuální módní trendy.

A protože k módě patří fashion show, prostory haly č. 13 se promění i v přehlídkové molo, na němž 7 módních talentů představí svoji aktuální tvorbu. Sobota přinese 2 bloky přehlídek pod vedením backstage manažerky Zdeňky Rezkové. Těšit se můžete na kolekce Denisy Dovalové, Leony Opalkové, Rebeky Monhartové, Simony Pekařové, Barbory Zahradníkové, Johanky Veselé a Martiny Benešové.

Sobotní podvečer bude určen především módním návrhářům, pro něž je ve spolupráci s Fashion Revolution připraven cyklus přednášek. MINT: POP UP HALL 13 vás mile překvapí klidnou a tvůrčí atmosférou, příjemnou hudbou a širokou nabídkou od lokálních tvůrců. “Každý z prodejců, se kterými se budete v hale č. 13 až do konce roku setkávat, prošel přísným výběrem,” zdůrazňuje Lenka Kolářová, principálka a jedna z organizátorů.

Alternativní obchodní dům má stálou gastronomickou zónu a svoji MINT MIND kavárnu s domácími výrobky a výbornou kávou i dětský koutek pro malé návštěvníky. OTEVŘENO: každý pátek 11–19 hodin a sobotu 9–17 hodin. Vstup je zdarma, bez bariér a dovnitř mohou i čtyřnozí miláčci.

Podrobný program najdete zde.