.

. Zdroj: internal

Nový letní gastro hit: Znáte zmrzlinu v tacos?

Jídlo má na Instagramu své speciální místo a čím víc cool fotografii pořídíte, tím lépe. A tak není divu, že s obyčejnou kopečkovou zmrzkou příliš "lajků" nezískáte. Aktuálně nejžhavějším hitem je ve světě zmrzlina v tacos, která naprosto pobláznila celý Instagram. 

Zatímco před dvěma lety si celý svět zamiloval trdelník plněný zmrzlinou a později i dalšími sladkými ingrediencemi, loni ho vystřídaly nadýchané vafle zatočené do kornoutku a naplněné čímkoli sladkým, na co si vzpomenete. Když zadáte na Instagram hashtag icecream, nejčastěji tam narazíte na nejnovější hity v podobě klasických kopečkových zmrzlin, které vám však naaranžují to tvaru květiny. V kurzu jsou také zmrzliny černé, které se vyrábějí z kokosového popela, a v neposlední řadě také aktuálně nejoblíbenější trend, takzvaná tacos zmrzlina.

Rolovaná zmrzlina v křupavém kornoutku ve tvaru tacos vypadá božsky, a přitom není její výroba příliš náročná. Tekutá zmrzlina se vylije na ledový kov, na kterém zmrzne, a pak se pomocí škrabky zaroluje jako palačinka a vloží do tacos. Ale to samozřejmě není všechno. Teď přichází ta nejzábavnější fáze – zdobení. Můžete přidat sušenky, lentilky, gumové bonbóny, čokoládu, různé polevy, šlehačku a nesmí chybět barevná posypka.

Autorem téhle bláznivě vypadající pochoutky je Kenny Tran, který ji prodává ve své cukrárně v Kalifornii. Ale rozhodně to nebude dlouho trvat a my duhovou tacos zmrzlinu ochutnáme i u nás.

Na ty nejlepší úlovky z Instagramu se podívejte do naší fotogalerie: