.

. Zdroj: Profimedia.cz

Manolo Blahnik představí boty inspirované českým folklorem

Netrpělivě očekávaná výstava Manolo Blahnik – The Art of Shoes sice začíná až 11. srpna (a trvá do 12. listopadu), fanynky ikonických lodiček a střevíčků se ale mohou těšit na malou ochutnávku. Slavný španělský návrhář s českými kořeny totiž 27. června představí v Praze boty inspirované českou tradicí. 

Půjde o zbrusu nové kotníkové boty zdobené fuchsiovými bambulkami a především stovkou visutých křišťálů značky Preciosa. Jedná se tak o unikátní spojení kreativity věhlasného Manola a tradice českého křišťálu. Cena? Jen těžko vyčíslitelná.

České země pro mě mají speciální význam, jelikož odjakživa představují tradici a kvalitu, ale zároveň v sobě nesou cosi hravého a dobrodružného.

Návrh Manola Blahnika zdobený křišťály Preciosa
Návrh Manola Blahnika zdobený křišťály Preciosa | Zdroj: Preciosa.cz

Reálný model bude možné spatřit nejprve 27. června na prezentaci v Preciosa Flagship Storu a pravděpodobně bude i součástí putovní výstavy, která představí na 200 párů bot a 80 návrhářových skic. Výstava The Art of Shoes je retrospektivou Manolova celoživotního díla. Po Miláně, kde proběhlo slavnostní zahájení, se představila v Petrohradě a poté se v létě stěhuje do pražského Muzea Kampa. Určitě si ji nenechte ujít!

Podívejte se na video, na jakou krásu se v srpnu můžete těšit:

Video placeholde