Květinové dorty tak krásné, že je škoda je jíst

11. srpna 2017

Víme, že máslové dorty se v posledních letech netěší takové popularitě, hlavně kvůli pocitu těžkosti, který po nich člověk má. Na druhou stranu květinové dorty, které vyrábí šikovná cukrářka z Jižní Koreje, rozhodně stojí minimálně za zhlédnutí. Ochutnat by je totiž byla stejně škoda. 

Květiny a dorty patří k sobě už desítky let. Přesto cukráři dokazují, že je stále prostor se zlepšovat. Po marcipánových a živých květech přichází na řadu kouzlení s máslovým krémem. A i když jeho chuť v mnoha lidech vyvolává ne zrovna příjemné asociace, v moderní cukrařině tato ingredience své místo evidentně má. Důkazem je Instagram jihokorejské cukrářky, která tvoří pod názvem Atelier Soo.

Škoda sníst, co říkáte?Škoda sníst, co říkáte?Autor: Instagram @soocake_ully

Každý její dort je v podstatě umělecké dílo plné různorodých květů a pestrých barev. Květiny, jimiž zdobí své dorty a cupcaky, vypadají tak reálně, že by šly zaměnit se skutečnými. Podívejte se do fotogalerie.

Fotogalerie

10 fotografií

Svatební dorty a květiny patřily k sobě už před sto lety. Podívejte se, jak se v průběhu let měnila jejich aranž.
720p 480p 360p 240p
Jak se měnily svatební dorty v průběhu 100 let?

Klíčová slova:  dortysvatební dortyinstagram
Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy