Ken s drdůlkem schytává kritiku na sociálních sítích

Ken s drdůlkem schytává kritiku na sociálních sítích Zdroj: Twitter Mattel

Ken dostává nový look. Je z něj hipster s bříškem a drdůlkem

Zatímco loni dostala svůj redesign panenka Barbie – výrobce představil tři nové typy s různými tělesnými proporcemi – letos došlo na Keny. Jak se vám líbí model s bříškem ve stylu dad bod nebo s hipsterským drdůlkem? 

Bylo to otázkou času. I když možná je spíš otázkou, jestli tato proměna nepřišla trochu pozdě. Zatímco populární barbíny z řady Fashionistas dostaly loni sympatický redesign, který má podpořit diverzitu těla (panenky mají nejen různou barvu pleti, očí a vlasů, ale i tvary postavy), Ken si musel ještě chvíli počkat.

Panenky z řady Fashionistas prošly redesignem inspirovaným hipstery
Panenky z řady Fashionistas prošly redesignem inspirovaným hipstery | Zdroj: Twitter Mattel

"Panáček", který si padesát let držel vzhled klasického hezouna, bude nově k dispozici v 15 variantách: Vybírat můžete ze 3 typů postavy (včetně modelu s "bříškem"), 7 odstínů pleti, 8 odstínů vlasů a 9 různých účesů, kterým kraluje hipsterský drdůlek. Ten se na sociálních sítích stal okamžitě terčem posměchu, dílem proto, že tento trend u mužů vždy tak trochu rozděloval společnost, navíc je dnes už trochu překonán a narazíte na něj čím dál méně.

Podle kreativního týmu Mattel je Ken takový kluk od vedle, který má skvělý styl a nadto je hodným přítelem. Jen se tak trochu zapomněl podobat skutečným mužům. Ale to se teď mění... Jak se vám noví Kenové líbí?

Všechny podoby Kena
Všechny podoby Kena | Zdroj: Archiv značky

Ke standardizovaným panenkám Barbie přibyly loni panenky Fashionistas, které se postavou a stylem víc blíží realitě.

Panenky Barbie z řady Fashionistas
Panenky Barbie z řady Fashionistas | Zdroj: Archiv značky

Také jste jako malá milovala panenky Barbie? Podívejte se, jak se měnily v průběhu let:

Video placeholde