Kalábrie

Kalábrie Zdroj: CK Blue Style

Kalábrie
Vulkán Stromboli
Kalábrie
Užijte si dovolenou na jihu Itálie!
5
Fotogalerie

Kalábrie – dovolená na jihu Itálie

Chcete letos zažít nezapomenutelnou dovolenou obklopeni překrásnou panenskou přírodou, skalními útesy, širokými plážemi s jemným pískem a romantickými zátokami? Vyrazte s CK Blue Style do Kalábrie, perly jižní Itálie.

Kalábrie leží v nejjižnější části Apeninského poloostrova. Řadí se mezi nejpohodovější oblasti Itálie

Místní dokonalé přírodní scenérie, průzračně čisté moře a pláže, které patří k nejkrásnějším v Evropě, vás jistě uchvátí a na svou dovolenou budete s úsměvem ještě dlouho vzpomínat.

Kalábrie
Kalábrie | Zdroj: CK Blue Style

Region je ze západní strany omýván tyrkysově modrým Tyrhénským mořem, které je ideální možností pro milovníky potápění. Výborné potápěčské podmínky jsou zejména v oblasti letovisek Tropea a Capo Vaticano. Pobřeží je členité, střídají se zde písčité pláže se skalnatými strmými útesy. Z východu Kalábrii omývá blankytně modré Jónské moře, které rádi pro zdejší výborné podmínky vyhledávají surfaři. Z nádherných pláží lze zmínit Baia di Riaci u města Santa Domenica. V moři hned u břehu se tu tyčí obrovská skála s několika jeskyněmi, kterými lze proplouvat a obdivovat útesy.

Kalábrie
Kalábrie | Zdroj: CK Blue Style

Místní příroda a její atmosféra je opravdu úchvatná

Projděte se po vrcholcích Apenin, sady pomerančovníků či citronovníků, olivovými háji nebo některým z typických městeček a poznáte sami. Hornaté vnitrozemí se chlubí národními parky Pollino a Aspromonte a zalesněnou náhorní plošinou Sila s jezery. Kromě přírodních krás v Kalábrii objevíte i mnoho antických památek. Pozůstatky antických osad, které byly kdysi mocnými městskými státy, naleznete hlavně na pobřeží Jónského moře.

Užijte si dovolenou na jihu Itálie!
Užijte si dovolenou na jihu Itálie! | Zdroj: CK Blue Style

Mezi nejoblíbenější letoviska Kalábrie patří Tropea a Pizzo. Tropea je místem spojeným s válečnými triumfy a díky své bohaté historii je opředeným legendami. Labyrint místních uliček, renesanční paláce a další památky vás polapí svou pradávnou kouzelnou atmosférou. K nejznámějším pamětihodnostem patří bezesporu poutní kostel Panny Marie, který se tyčí až na samém vrcholku skalnatého výběžku a rozhodně stojí za návštěvu. Nejen historie, ale i bílé písčité pláže a nádherné moře nabízející sportovní vodní aktivity jako windsurfing, potápění, plachtění a podobně. Vodní sportyjsou typické pro tohle krásné letovisko.

Druhým oblíbeným letoviskem je prosluněné město Pizzo ležící na útesu nad Tyrhénským mořem. Pokud jste milovníci gastronomie, určitě nesmíte vynechat místní specialitu – zmrzlinu Tartufo. Zdejší dominantou je Aragonský hrad, v němž byl vězněn a následně popraven Napoleonův švagr Gioacchino Murat. Zajímavý je také kostel vytesaný do jeskyně nazývaný Piedigrotta.

Vulkán Stromboli
Vulkán Stromboli | Zdroj: CK Blue Style

S CK Blue Style se můžete vypravit i do dalších destinací a podniknout mnoho výletů

Oblíbená je plavba na ostrov Stromboli patřící k Liparskému souostroví, kde můžete pozorovat erupce činné sopky, lávu stékající přímo do moře a nádherný západ slunce. Lodní výlet lze podniknout i na další Liparské ostrovy, které jsou zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Pláže s černým pískem, doutnající krátery a překrásná krajina vytváří nezapomenutelnou atmosféru. Součástí výletu je i relax v horké bahenní koupeli na ostrově Vulcano. S CK Blue Style však v Kalábrii nemáte možnost objevovat jen okolní ostrovy, ale také zmíněná města Tropea a Pizzo nebo Capo Vaticano.

To vše a mnohem víc nabízí Kalábrie, která je nádherným místem pro dovolenou snů. Ať už je vaším přáním poznat dech beroucí nedotčenou přírodu, vychutnat si místní špičkovou gastronomii nebo si odpočinout a opálit se na pláži u moře, na jihu Itálie se vám to splní.