Šatník Audrey Hepburn jde do aukce

Šatník Audrey Hepburn jde do aukce Zdroj: Profimedia.cz

Ikonický šatník Audrey Hepburn bude na prodej

Obdivovatelky Audrey Hepburn, pozor! Aukční síň Christie’s nyní potvrdila, že v září proběhne aukce, kde se budou dražit ikonické kousky jejího šatníku včetně kabátu Burberry z filmu Šaráda!

Oblečení a osobní věci, které doposud patřily rodině Audrey Hepburn, nyní budou mít možnost získat noví (movití) majitelé. Ceny startují na 100 librách za kousek a mohou dosáhnout až na 80 tisíc liber. Mezi nejvzácnější kousky přitom patří Burberry kabát, který Audrey oblékla ve filmu Šaráda (cena začíná na 6000 librách), několik párů balerínek nebo hereččiny oblíbené zelenomodré saténové šaty značky Givenchy.

Tyto dva kousky budou v září mezi vydraženými věcmi
Tyto dva kousky budou v září mezi vydraženými věcmi | Zdroj: Profimedia.cz

Do aukce půjdou rovněž osobní archiv fotografií herečky nebo třeba scénář ke Snídani u Tiffanyho, opatřený hereččinými poznámkami (u toho se odhaduje prodej za 60–80 tisíc liber).

Pro rodinu Audrey je to způsob, jak předat jedinečný spirit budoucím generacím, jak prozradili synové Audrey, Luca Dotti a Sean Hepburn:

Jsme poctěni, že můžeme tento prodej svěřit Christie’s a velmi nás těší, že tak budeme dál šířit jejího ducha, její módní styl i její dobročinný odkaz.

Jelikož Audrey patří dodnes k nejobdivovanějším módním a hereckým ikonám, očekává se, že tato unikátní aukce vzbudí velký zájem. Není to však poprvé, co se draží oblečení či osobní věci herečky. V roce 2006 byly například prodány ikonické černé šaty, které Hubert de Givenchy navrhl pro roli Holly Golightly– finální cena 456 tisíc liber nakonec víc než šestkrát překročila původní odhady.

Úlovek ze šatníku Audrey Hepburn asi nezískáte, ale stále se jí můžete inspirovat. Podívejte se do galerie na 20 jejích outfitů, které byste klidně oblékla i dnes.

Podívejte se na ukázku z filmu Šaráda (1963), kde má Audrey na sobě dražený Burberry kabát.

Video placeholde