.

. Zdroj: internal

Ikea a Byredo vytvoří vonnou svíčku, která bude dostupná všem

Když se řekne Švédsko, snad každému se vybaví Ikea. Milovnicím exkluzivních a niche vůní ovšem naskočí v hlavě ještě jedna asociace – Byredo. Tyto dva brandy se nyní spojily, aby vytvořily bytovou vonnou svíčku, která v sobě bude mít to nejlepší z obou. 

Znáte to. Koupíte si luxusní vonnou svíčku a pak... ji doma šetříte pro nějaký významný den, protože si ji nechcete nechat vyhořet jen tak. To se možná změní, až přijde na trh nová limitovaná svíčka od Ikey, kterou pro ni vytvoří Byredo.

"Většina lidí si asociuje vůně se vzpomínkami – například babiččin dům vnímáme skrze její parfém, oblíbené květiny nebo oběd na plotně. Vůně je zkrátka významnou součástí domova, protože vytváří pocit pohodlí a bezpečí. Málo se o tom mluví, proto jsem se rozhodl jít do projektu, který může lidi přimět, aby o vůních více přemýšleli," komentuje Ben Gorham, který značku Byredo založil v roce 2006.

Zakladatel značky Byredo Ben Gorham
Zakladatel značky Byredo Ben Gorham | Zdroj: Instagram @ikeatoday

Společně s Ikeou se tak Ben rozhodl zpřístupnit voňavý domov co největšímu počtu lidí. "Zkoušíme vytvořit různé vůně, protože každému se líbí něco jiného a nic není dobré nebo špatné," přidává informaci Ben a zároveň prozrazuje, že jednou z inspirací bude oblíbená skořicová rolka právě z Ikey.

Podtrženo, sečteno, v roce 2019 se můžeme těšit na svíčky, které budou nést rukopis jednoho z nejvíc cool výrobců parfémů současnosti a zároveň budou finančně dostupné (svíčka od Byreda totiž běžně přijde na 1500 Kč). Konečně tak nebudeme tolik otálet s jejich zapalováním...