Nedávný začátečník? Ano, opravdu.

Nedávný začátečník? Ano, opravdu. Zdroj: DrawPlanet

I v dospělosti se naučíte kreslit. Víme, jak na to!

Mysleli jste si, že v dospělosti už kreslení nedohoníte? Chyba lávky! I vy v sobě objevíte skrytý talent a naučíte se kreslit. Stačí opravdu chtít a tvorbě se začít věnovat. I jako začátečník to zvládnete!

Nejdříve musíme odbourat hlavní mýtus. Většina lidí si myslí, že s uměním kreslit se buď narodíme, nebo máme smůlu. Přečtěte si ale tu skvělou zprávu! Kresbě i malbě se dá naučit. Také slavní umělci na sobě roky dřeli, aby dokázali produkovat svá díla. Nadrtili se fakta a pak zkoušeli, trénovali a pořád dokola kreslili a malovali, než svůj um vypilovali.

Vrhněte se na kreativní tvorbu, výsledky budou stát za to.
Vrhněte se na kreativní tvorbu, výsledky budou stát za to. | Zdroj: DrawPlanet

Zatím stěží nakreslíte sluníčko a domeček? Nevěšte hlavu! Existují konkrétní postupy, jak na papíře docílit tvarů a povrchů, které vidíte. Každá technika kresby či malby má své tipy a triky, které vám musí někdo prozradit, ať už jde o perspektivu nebo zobrazování světla a stínu.

Vrhněte se na kreativní tvorbu, výsledky budou stát za to.
Vrhněte se na kreativní tvorbu, výsledky budou stát za to. | Zdroj: DrawPlanet

Hlavní rada zní: Začněte! Možná jste totiž dokonce kreslit v dospělosti ještě ani nezkusili a vaše zkušenosti z dětství jsou hlavně neúspěchy, kolem kterých se vaše myšlenky zbytečně točí. Hoďte je jednou provždy za hlavu! Zkuste pro začátek jen tak čmárat pro pocit uvolnění a užijte si té možnosti. Překvapí vás chuť pokračovat!

Začněte sledovat věci kolem sebe do detailu. Každá věc má své záhyby a různé odstíny. I při té nejnudnější poradě můžete pozorovat kontrasty předmětů a přemýšlet, jak byste je mohli zobrazit. Přeprogramujete si tak mozek na kreativní činnost.

Důležité je mít příjemné prostředí na tvorbu, abyste měli chuť kreslit. Z malování se tak stane vítaná oáza mezi každodenními činnostmi, a tak se budete těšit na každou chvilku s barvami nebo tužkou. A budete nadšeně pokračovat s procesem učení!

Základem je dobré vedení
Základem je dobré vedení | Zdroj: DrawPlanet

Nenechte se odradit počátečním neúspěchem, učený z nebe nespadl. Vyhraďte si pravidelný čas, kdy se budete kreslení věnovat a trénovat. Musíte zkoušet a zkoušet. Ruka se vytrénuje, mozek zbystří a vaše obrázky budou vypadat lépe a lépe. Na svá dílka budete časem pyšní.

Pokud máte chuť začít, můžete se svěřit do rukou odborníků. Kurzy zaměřené na dospělé začátečníky jsou dnes už úplně jinde než výtvarka na základce. Ti nejlepší lektoři vám úplně od základu vysvětlí, jak na kreslení a malování! I úplný začátečník se v ateliérech Draw Planet nadchne a užije si každý tah.

Vyzkoušejte některý z úžasných kurzů pro dospělé zde.