Video placeholde

Hervé Pierre: Návrhář, který vybírá šaty Melanii Trump. Proč se někdy netrefí?

Melania Trump vzbuzuje svými outfity emoce. Většina z nich je na jedničku, ale jakmile šlápne vedle, neobejde se to bez posměchu a ironických poznámek na sociálních sítích. Naposledy to schytala za fuchsiové šaty s objemnými rukávy Delpozo, předtím třeba za lodičky, které obula na cestu do zaplavených oblastí Texasu. I její osobní rádce a návrhář ovšem přiznává, že trefit se pokaždé je zkrátka nadlidský úkol.

Nebyla to práce, do které by se hrnul každý designér nebo stylista. Navrhovat šaty pro první dámu USA odmítli například Tom Ford, Marc Jacobs, Christian Siriano, Zac Posen nebo Naeem Khan, který vytvořil asi dvacet modelů pro Michelle Obamu.

Nakonec se této role ujal Hervé Pierre, francouzsko-americký návrhář, který sbíral zkušenosti pod taktovkou Oscara de la Renty, Caroliny Herrery nebo Very Vang. Melania přitom není první první dámou USA, kterou Hervé Pierre obléká – mezi jeho klientky patřily i Michelle Obama, Laura Bush a Hilary Clinton.

Těmito šaty na inaugurační ples začala spolupráce Melanie Trump a Hervé Pierra
Těmito šaty na inaugurační ples začala spolupráce Melanie Trump a Hervé Pierra | Zdroj: Profimedia.cz

Kromě toho, že Hervé Pierre pro Melanii Trump navrhuje exkluzivní modely (jeho prvním úkolem byla smetanová róba na inaugurační ples, do té doby se nesetkali), jí také poskytuje služby stylisty. Deníku New York Timesv rozhovoru prozradil, kam vyráží na nákupy: „Nemám vysloveně oblíbená místa, protože každý obchod může přinést zajímavou zkušenost. Nejčastěji ale chodím do obchodních domů Bergdorf, Saks nebo do butiku Dior či Michael Kors. A vždy se ptám: Bylo to už na červeném koberci? Měl to někdo na sobě? Nechci totiž, aby se pak ocitla na takových těch srovnávacích fotografiích "Komu to slušelo víc?"

Ačkoli Hervé Pierre nestál za všemi kontroverzními outfity Melanie Trump, připouští, že každý občas dělá chyby. Ale ta nejistota ho vlastně na celé práci baví. „I když zrovna její šaty nevytvářím já sám, je velmi zajímavé sledovat, jak bude její outfit vnímán. A že když už se pro nějaký model rozhodnete, současně tím rozdělíte společnost. Někdy se netrefím, dělám chyby a ona také. Neexistuje žádná příručka Jak být dokonalou první dámou, učíme se za pochodu,“ prozradil návrhář.

Většinou to klapne, ale někdy ne. Podívejte se na fotogalerii outfitů Melanie Trump.