.

. Zdroj: GIVE Group s.r.o.

.
2
Fotogalerie

Elektrokolo jako ideální prostředek na cestu do práce

Ať už svou práci milujete nebo proklínáte, pracovní dobou se protrpíte nebo vám radostně uteče jako voda – jedno je jisté. Pokud zrovna nejste na home office nebo stabilně nepracujete doma, do svého zaměstnání se nějak musíte dopravit. A to obzvláště ve velkém městě bývá občas v čase ranních špiček docela stresující a časově náročné.

Ne ovšem v sedle našlapaného stroje, jakým je třeba vyšperkované elektrokolo Haibike, které vás ladně a rychle proveze každou dopravní zácpou a prokličkuje s vámi i tou nejdelší kolonou.

Bez dřiny a potu. Přesto zdravěji

Do práce a za zdravou postavou. Ano, jedete a zároveň cvičíte, což oceníte, když máte nedostatek času. A toho je v dnešní hektické době skutečně poskrovnu. Pokud tedy milujete pohyb na čerstvém vzduchu nebo jeho zdravotním benefitům a kouzlu chcete teprve podlehnout, je jízda na elektrokole sázkou na jistotu. Stejně tak, bije-li vaše srdce v rytmu cyklistiky a každou svou volnou chvíli podléháte této vášni.

Na elektrokole se totiž do práce dostanete bez dřiny a potu, rychle a efektivně. A ještě zapracujete na své kondici a fyzičce. Ráno si můžete směle obléct oblíbený kostýmek či sako, v práci korektně plnit své povinnosti a odpoledne vyrazit domů ve sportovním oblečení a dát si pořádně do těla. Anebo stejně ladně dojet domů, a přesto zdravě sportovat. Jak totiž pojmete jízdu na elektrokole, to je jen na vás. Jedno je však jisté. Nemusíte se zadýchat ani zpotit, pokud vy zrovna nebudete chtít, a přesto aktivně pečujete o své zdraví.

Rychle a levně

Aspekty, které rozhodně stojí za to, proč dát elektrokolu šanci stát se hlavním dopravním prostředkem do práce. Jistě, určitě namítnete, že v dešti či sněhové kalamitě není jízda na kole tím pravým ořechovým. Ale my vám na to namítneme, že kolik je u nás za rok takových propršených dní? Nežijeme přeci v sychravé Anglii, a tak si svou cestu do práce můžeme směle zpříjemnit v sedle elektrokola po většinu roku.

Jízda na elektrokole je nejen zdravá, ale také velmi rychlá, ekonomická i ekologická, a tak se z tohoto dvoukolového vozítka stává ideální dopravní prostředek v přeplněných velkoměstech i předměstských aglomeracích. Elektrokolo nevyděsí, a hlavně ani nezastaví, žádná ranní kolona – tu snadno objedete třeba po cyklostezce či za dodržení ohleduplnosti třeba po chodníku. Elektrokolo zná každou zkratku i vaše oblíbené výhledy, a tak nikde není psáno, že každý den musíte jezdit stejnou trasou tak, jak by tomu s velkou pravděpodobností bylo v případě automobilu.

Kromě toho, že se v sedle elektrokola, které vám pomůže se šlapáním, rychle přepravíte, skrývá v sobě tato cyklistika ještě další benefity. Do cíle své cesty se totiž dopravíte mnohem levněji. Jedno plné nabití baterie elektrokola vás vyjde na jednotky korun a můžete na něm, přesto najet i přes 100 kilometrů. Vše samozřejmě záleží na míře aktivního využívání elektrokola, ale také stylu jízdy, vaší váze i povětrnostních vlivech.

Jedno je však jisté – šlapat do pedálů budete muset stále vy. Elektrokolo totiž není žádné pasivní vozítko!

.
. | Zdroj: GIVE Group s.r.o.

Elektrokolo – jízda bez byrokracie a zatěžování životního prostředí

Pokud vaše elektrokolo bude splňovat všechny podmínky dané zákonem tak, aby na něj mohlo být nahlíženo jako na běžné jízdní kolo, pak pro jeho provoz skutečně nepotřebujete žádné obíhání úřadů. Pro jízdu na elektrokole není třeba skládat žádné zkoušky – vyhnete se tak stresující autoškole, stejně jako obíhání úřadů. Elektrokolo si snadno osedláte bez technického průkazu, poznávací značky, pravidelného absolvování STK a samozřejmě bez řidičského oprávnění.

Pro vaši vlastní bezpečnost, a také životnost a funkčnost elektrokola je dobré svěřit jej čas od času do rukou odborného servisu, pro provoz elektrokola to však není státem ani žádnými normami stanovená podmínka. Absenci nutnosti držení řidičského oprávnění i obíhání úřadů ocení nejen „nerváci“, ale také všichni, kteří si řidičák dělat nechtějí nebo o něj vlivem zdravotních omezení či přibývajícího věku již přišli. Do zaměstnání se tak dostanete vždy hladce a bez „papírů“.

Velkou předností elektrokola je také jeho provoz vlídný k životnímu prostředí. Při jízdě na elektrokole nezatěžujete přírodu hlukem ani smogem, a to je obzvláště v dnešní moderní době velkým plusem. Ekologický provoz elektrokola také ocení vaše peněženka, protože už nemusíte sledovat vývoj ceny pohonných hmot – benzín ani nafta není tím, co vaše elektrokolo uvede v pohyb. Zasloužíte se o to vy sami svou vlastní pílí a nadšením. A když budete mít chuť či potřebu, výkonný motor a baterie vás ve štychu a na konci sil či s dechem nenechají. A to za pár korun.

Cíl je tedy známý, a jakou cestu si vyberete, to už je jen na vás.