Miluji své nohy!

Miluji své nohy! Zdroj: instagram/@thaoriginalgata

Činky vám sebevědomí nezvednou.
Miluji své hruškovité tělo!
Promiň mé tělo, že jsem tě trápila.
Těžce jsem dřela.
Díky mému tělu hraju tak dobře vodní polo.
6
Fotogalerie

Ženy se svěřily, proč milují svá těla, i když se zdají nedokonalá

Sociální sítě jsou světem plným filtrů, které mají schovat všechny nedokonalosti. Jenže čím dál tím víc se nám nechce podléhat tomuto klamu. Řada žen se tak naopak místo zdánlivé dokonalosti snaží podpořit myšlenku, že nezáleží na tom, jak vypadáte, důležité je milovat sama sebe. 

Silná, hubená, svalnatá, malá, se striemi, s nesouměrnými proporcemi nebo vysportovanou postavou. Nezáleží na tom, jak vypadáte, důležité je milovat své tělo takové, jaké je. Se všemi jeho výhodami, ale i nedokonalostmi. A jestli stále ještě nemůžete sebrat odvahu a nejste si jistá, inspirujte se na sociálních sítích. Na instagramu ženy přidávají své fotografie s hastagem #lovemyshape, kde sdílí i své příběhy cesty za sebeláskou a body positive myšlením. Podívejte se na pár inspirativních přiznání!

Video placeholde

Pokračování 2 / 7

Moje tělo je silné, schopné a krásné

Moje tělo není perfektní. Věděla jsem to už jako malá, kdy jsem se snažila odpoutat pozornost od břicha tím, že jsem se snažila zkrotit svoji bujnou hřívu. Své tělo jsem nezačala milovat ani později, kdy jsem se skutečně snažila a měla jsem fakt skvělou postavu. Dneska ale pořád myslím na to, že mám tělo dostatečné silné stejně jako ruce na to, abych se udržela ve vodě, abych mohla chytit míč, vyskočit z vody a vstřelit gól. Kdykoliv mě pohltí myšlenky na to, že se mi třesou nohy přebytečným tukem, uvědomím si, že to jsou ty nohy, které mi dávají sílu při plavání, skákání, chůzi. Když vidím strie a jizvy, připomenu si tím různé životní příběhy a situace, ke kterým se vážou.

Díky mému tělu hraju tak dobře vodní polo.
Díky mému tělu hraju tak dobře vodní polo. | Zdroj: instagram/@mandy_sue94

Pokračování 3 / 7

Miluji své tělo, ale musela jsem k tomu dojít časem

Na mé cestě za zdravějším životním stylem a fitness jsem se naučila strašně důležitou věc. Že sebedůvěru rozhodně nezískáte tím, že budete zvedat činky či si neustále přeměřovat pas, sledovat, jak se vám rýsují buchtičky na břiše. Nikdy jsem neměla ideální postavu, ale pořád to bylo moje tělo. Narodila jsem se s ním a musela jsem se s ním naučit žít, přes všechny diety, pizzy, které jsem snědla, přes všechny kilometry, které jsem uběhla. Miluju své tělo, ale musela jsem k tomu zjištění dojít. Zdaleka nejsem dokonalá, ale jsem silná a šťastná.

Činky vám sebevědomí nezvednou.
Činky vám sebevědomí nezvednou. | Zdroj: instagram/@lyssrin

Pokračování 4 / 7

K lásce k sobě samé mě přivedla kampaň

Trvalo mi roky, než jsem se naučila žít v symbióze se svým tělem. A hlavně než jsem se za něj přestala stydět. S tím mi pomohla i kampaň #lovemyshape. Naučila jsem se hrdě ukazovat své tělo hruškového tvaru, se kterým jsem dříve rozhodně nebyla tak moc v pohodě, jako nyní.

Miluji své hruškovité tělo!
Miluji své hruškovité tělo! | Zdroj: instagram/@alesandrabev

Pokračování 5 / 7

Šiřte dobrou myšlenku dál

Miluji své křivky, protože jsou moje a protože jsem na nich sakra dlouho pracovala, aby vypadaly tak, jak vypadají. A nezáleží na tom, že nejsou přesně podle trendů a toho, co se očekává. Moje cesta začala asi před třemi lety, kdy jsem začala cvičit, a od té doby jsem přišla o jedenáct kilo, deprese a většinu úzkostí. Naopak jsem získala svaly, důvěru v sebe sama, pokoru a vděčnost za to, co mám. Všichni jsme krásní, jen je důležité si to uvědomit. Takže dělejte, co máte rády, a snažte se milovat sama sebe a šiřte tuhle dobrou víru dál.

Těžce jsem dřela.
Těžce jsem dřela. | Zdroj: instagram/@katiecetta

Pokračování 6 / 7

Mám nejkrásnější nohy na světě!

Jestli mám na své postavě něco skutečně ráda, pak to jsou moje nohy. Miluji, jak jsou dlouhé. Bez ohledu na to, kolik jsem kdy vážila a jak jsem vypadala, nohy byly vždycky věc, na kterou jsem byla pyšná. Těhotenství se na mém těle podepsalo, přibrala jsem, objevily se strie, vše se tak nějak roztáhlo. Ale ty nohy, ty jsou pořád stejně skvostné. A pomalu jsem se díky nim naučila milovat i zbytek těla. Je skvělé, jak vlastně jedna jediná věc na těle dokáže změnit jeho celkové vnímání.

Miluji své nohy!
Miluji své nohy! | Zdroj: instagram/@thaoriginalgata

Pokračování 7 / 7

Mé tělo, promiň, že jsem se k tobě nechovala vždycky dobře

Mé drahé tělo, je mi líto, že jsem na tebe někdy byla naštvaná a dívala se na tebe kolikrát i s odporem. Mrzí mne, že jsem si o tobě někdy myslela, že jsem tlustá. A ještě víc, že jsem zanedbávala dobrou stravu a nekrmila tě v některých okamžicích dostatečně, trápila tě hladem a nechtěla se na tebe podívat do zrcadla. Slibuji, že teď bude všechno jiné. Budu tě milovat každý den víc a víc a starat se o tebe tak, jak si zasloužíš. Doufám, že cítíš, že se snažím o tebe starat, co nejlépe to jde, krmit tě zdravým jídlem. A v neposlední řadě bych ti ráda poděkovala za to, jak jsi trpělivé a milující a celou dobu se to se mnou snažíš držet.

Promiň mé tělo, že jsem tě trápila.
Promiň mé tělo, že jsem tě trápila. | Zdroj: instagram/@fitfatandallthat