Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Youtube

5 životních lekcí, které nám daly princezny od Disneyho

Časy, kdy jsme jako malé hltaly pohádky s princeznami, jsou dávno pryč. Možná je teď pouštíme svým dcerám, abychom mohly aspoň v klidu uvařit, nicméně občas by stálo za to si sednout a znovu naplno vnímat děj. Jsou v nich totiž ukrytá poselství, která se mohou hodit nejen malým slečnám, ale i těm dospělým. 

Pokračování 2 / 6

Odejděte v nejlepším

Popelka musela být z plesu doma před půlnocí, jinak by zmizelo kouzlo, které pro ni připravila hodná víla. Ze šatů by zbyly cáry, kočár by se proměnil zpět na dýni, koně na myšky a kočí na psa. Nemluvě o tom, co by ztropily macecha s nevlastními sestrami. A jak to dopadlo? To ona si nakonec vzala prince! Tím, že s ním nemohla tančit až do svítání a pláchla v tom nejlepším, se pro něj stala záhadnou a nedostupnou a přiměla ho k akci.

Poučení? Pokud jde o muže, nebuďte urputná a nesnažte se mu jít neustále naproti. Zaujměte ho na první pohled, ale pak ho nechte trochu zabojovat.

Pokračování 3 / 6

Nedávejte na první dojem

Když Bella z filmu Kráska a zvíře poprvé spatřila zvíře, ani ve snu by ji nenapadlo, kdo se může skrývat pod tou ošklivou a nepřátelskou tváří. Přesto se rozhodla nedat na první dojem a postupně se nechala okouzlit hlasem a vlídností zakletého prince, do něhož by se nejspíš zamilovala, i kdyby nakonec kletbu nezlomila.

Poučení? Dříve, než někomu nekompromisně zavřete dveře do svého života, dejte mu šanci a zkuste ho trochu poznat.

Film Kráska a zvíře se letos dočkal hrané verze s Emmou Watson v hlavní roli. Podívejte se, jak probíhalo natáčení:

Video placeholde

Pokračování 4 / 6

Nebojte se požádat o pomoc

Některé princezny neměly vždy na růžích ustláno a musely se ke svému štěstí doslova propracovat. Jednou z nich je Sněhurka, která musela prchnout před zlou královnou a schovala se v domečku sedmi trpaslíků. Ti se o ní sice hezky starali, nicméně ona na oplátku musela uklízet a vařit. Sněhurka si nestěžovala, naopak si při práci prozpěvovala, čímž si na pomoc přilákala zvířátka z celého lesa.

Poučení? Možná někdy nemáte chuť žádat o pomoc a už vůbec ne libozvučným hláskem. Přesto si o ni řekněte – a raději dříve a s úsměvem, než-li později a s výčitkami.

Pokračování 5 / 6

Jděte si za svými sny

Další z těch, které to v životě neměly jednoduché, je Locika z filmu Na vlásku. Narodila se s kouzelnými vlasy, které dokázaly uzdravit a také navrátit mládí. Proto ji zlá čarodějnice unesla, zavřela ve vysoké věži a vydávala se za její matku. Vnější svět tak znala Locika jen z okna, přesto neztrácela optimismus a nikdy nepřestala snít o tom, že ho jednou spatří v celé své kráse.

Poučení? Máte-li v životě sen, držte se ho, i když vám život připravuje do cesty různé překážky. Na konci své cesty můžete získat víc, než jste si vůbec vysnila.

Pokračování 6 / 6

Buďte svá, buďte sexy

Elsa není typická princezna, je to dokonce královna a navíc má kouzelnou moc – když se jí zachce, dokáže holýma rukama cokoli zmrazit. K vrcholům filmu Ledové království patří scéna, kdy se rozhodne opustit svou sestru i království a žít raději sama. Pěje u toho manifestační píseň, ve které přísahá, že odteď už bude dospělou ženou, která si dělá, co chce. A jen tak mimochodem si vykouzlí dechberoucí zámek a sexy šaty, po kterých touží každá holčička v kategorii čtyři až šest let. Elsa je výjimečná i v tom, že ke ve finále končí v náruči své sestry, nikoli švarného prince.

Poučení? Jestli vás štve život, možná je čas se zamyslet, jestli si ho nemůžete vystavit znovu a po svém. A chlapa ke štěstí také vždy nepotřebujete.

Jak by vypadaly princezny od Disneyho v reálném světě? Třeba jako Sarah, která se za ně převléká, aby mohla rozveselit děti v nemocnici. Podívejte se na video:

Video placeholde