Výživný olej proti vráskám Q10 Power, Nivea, 450 Kč

Výživný olej proti vráskám Q10 Power, Nivea, 450 Kč Zdroj: Nivea

Pečující make-up v houbičce Q10 Plus, Nivea, 580 Kč
Výživné zpevňující tělové mléko Q10 + vitamin C, Nivea, 260 Kč
Zpevňující tónovací tělové mléko Q10 + bronze, Nivea, 300 Kč
10minutová textilní maska Q10 plus C, Nivea, 100 Kč
Výživné zpevňující tělové mléko Q10 + vitamin C, Nivea, 260 Kč
8
Fotogalerie

7x krásnější díky koenzymu Q10

Podpořte svůj půvab a vezměte si k tomu na pomoc jednu z nejznámějších kosmetických ingrediencí. S čím vším vám dokáže pomoct?

Seznamte se s Q10

Určitě jste o něm už slyšeli, ale víte, co je vlastně zač a k čemu se hodí? Objeven byl v roce 1957 a v kosmetice se používá více než dvacet let. Koenzym Q10 je obdobou vitaminu, vyskytuje se v celém těle, je nezbytný pro tvorbu buněčné energie a jako antioxidant působí proti volným radikálům, které poškozují buňky a urychlují stárnutí, což znamená, že jde o důležitou antiagingovou ingredienci.

nivea
nivea | Zdroj: Archív firmy

Vylepšete formu své pleti

Co přesně tedy tento koenzym dělá? Kromě toho, že dodává buňkám energii, hlavně účinně zpevňuje a omlazuje pleť a pokožku. Abyste účinnost Q10 podpořili, je ideální dodržovat zdravé stravovací návyky (najdete ho i v některých potravinách, například ve špenátu, zelí, brokolici a cibuli, v některých rybách, rostlinných olejích a vnitřnostech), pravidelně rozproudit krev při pohybu a dostatečně spát, tedy alespoň sedm až osm hodin denně.

Dejte „desítce“ deset minut

Máte před důležitou akcí, potřebujete okamžitou záchranu a co nejrychleji dát sbohem jarní únavě v obličeji? Pomůže vám desetiminutová textilní maska s Q10. Díky pleťovému séru s koenzymem Q10 a vitaminem C okamžitě redukuje vrásky, vyživuje a dodává pleti energii – rozdíl uvidíte už po deseti minutách.

10minutová textilní maska Q10 plus C, Nivea, 100 Kč
10minutová textilní maska Q10 plus C, Nivea, 100 Kč | Zdroj: Nivea

Zpomalte úbytek

Postupem času bohužel množství Q10 v těle klesá, což znamená, že pleť přichází o prostředek, jak se bránit poškození okolním prostředím a samozřejmě stárnutí. Řešením pro zralejší nebo také suchou či namáhanou pleť bude nemastný olej s koenzymem Q10 a bio arganovým olejem. Podle toho, kolik kapek použijete, může sloužit jako pečující maska, hloubková péče nebo k rozjasnění pleti.

Výživný olej proti vráskám Q10 Power, Nivea, 450 Kč
Výživný olej proti vráskám Q10 Power, Nivea, 450 Kč | Zdroj: Nivea

Vezměte na pomoc dekorativku

Pečující účinky Q10 si můžete nově dopřát i v oblasti dekorativní kosmetiky, a to v případě, že sáhnete po BB krému v oblíbené a praktické cushion variantě. Pleť viditelně sjednotí, rozzáří a hydratuje po celých čtyřiadvacet hodin. Skvělou výhodou oproti make-upům je možnost BB krém vrstvit podle toho, jakého krytí potřebujete dosáhnout, a pokud se rozhodnete během dne pro opravu, nevytvoří vám na obličeji nevzhledné skvrny.

Pečující make-up v houbičce Q10 Plus, Nivea, 580 Kč
Pečující make-up v houbičce Q10 Plus, Nivea, 580 Kč | Zdroj: Nivea

Zpevněte tělo

Jak už jsme řekli, Q10 najdete v celém těle, což znamená, že je potřeba dodávat ho nejen pleti v obličeji, ale i pokožce, která je obzvlášť teď po zimě velmi suchá a křehká. Skvělou možností je tělové mléko obohacené nejen o „kvéčko“, ale také o vitamin C. Inovované složení pomáhá zvýšit pružnost a pevnost pokožky už za deset dní. Snadno se vstřebává a hydratuje až osmačtyřicet hodin.

Výživné zpevňující tělové mléko Q10 + vitamin C, Nivea, 260 Kč
Výživné zpevňující tělové mléko Q10 + vitamin C, Nivea, 260 Kč | Zdroj: Nivea

Dopřejte si zdravou barvu

A když už jsme u toho těla, nemyslíte, že by po zimě vypadalo ještě o něco lépe, kdyby bylo trošku opálené? Díky přiměřeně snědé kůži vypadáme hned štíhleji a zdravěji. Ani v tomhle případě se ovšem nemusíte vzdávat výhod účinků Q10. Zdravou barvu vám dodá tónovací tělové mléko, které se snadno roztírá, výborně hydratuje, vaší pokožce propůjčí rovnoměrné a přirozené opálení a na rozdíl od ostatních samoopalovacích přípravků příjemně voní.

Zpevňující tónovací tělové mléko Q10 + bronze, Nivea, 300 Kč
Zpevňující tónovací tělové mléko Q10 + bronze, Nivea, 300 Kč | Zdroj: Nivea