.

. Zdroj: Shutterstock

Znáte triky, jak ušetřit při nakupování online?

Nakupujete online, protože tím šetříte svůj čas? Nakupováním na internetu můžete ulevit především svojí peněžence. Podívejte se na čtyři osvědčené triky, které vám zajistí ty nejvýhodnější online nákupy.

Srovnejte si ceny

Díky internetovým srovnávačům si můžete snadno porovnat ceny zboží u desítek e-shopů. Zejména při nákupu nových spotřebičů nebo elektroniky byste na srovnání cen neměli zapomínat – vždyť můžete ušetřit až několik tisíc korun! Součástí srovnávačů navíc bývají recenze zákazníků, a tak si při jednom proklepnete i serióznost obchodu.

Nejrůznější srovnávače a kalkulačky cen dnes existují snad na všechny druhy zboží a služeb. Věděli jste, že si online můžete porovnat například i ceny elektřiny?

Nechte si vrátit peníze za nákup

Nakoupíte online a část peněz se vám vrátí na účet. Zní to jako nereálná pohádka? Vůbec ne – přesně tak fungují tzv. cashback portály. Stačí se zaregistrovat a v seznamu zapojených e-shopů si vybrat svůj oblíbený obchod. Prokliknete se a nakoupíte v e-shopu tak, jak jste běžně zvyklí. Jediný rozdíl je v tom, že vám cashback s každým nákupem připíše odměnu – zpět se vám vrátí někdy i přes 30 %.

Využijte slevové akce

V internetových obchodech probíhají slevové akce téměř nepřetržitě, obvykle se však vztahují pouze na určitý druh zboží. Jak nepropásnout slevu právě na ten výrobek, po kterém toužíte? Nejjednodušší řešení je přihlásit se k e-mailovým novinkám, tzv. newsletteru. E-shop vás bude informovat o všech probíhajících akcích a v některých případech můžete získat i exkluzivní slevové kupóny pouze pro odběratele novinek. Slevový kód stačí zadat v košíku do příslušné kolonky a rázem vykouzlí slevu několik procent nebo dokonce stovky korun.

Využijte odloženou platbu – je lepší než dobírka

Odložená platba je skvělým způsobem, jak nakupovat na internetu levněji a bez rizika. Díky MALL Pay si objednáte zboží ihned, ale zaplatíte až za 14 dní. Členové klubu ProDěti mají dokonce 30 dní na všechny nákupy z Mall.cz. Pokud obvykle volíte platbu dobírkou, protože máte strach, jestli zboží vůbec přijde, je odložená platba mnohem lepší variantou. Na rozdíl od dobírky je zdarma a zaplatíte až poté, co jste si zboží vyzkoušeli.

Cena dobírky se pohybuje obvykle kolem 50 Kč a částku zaplatíte kurýrovi při převzetí nerozbaleného balíku – nemáte tak žádnou záruku, že vám přišlo správné a nepoškozené zboží. S odloženou platbou si výrobek nejdřív prohlédnete, a teprve pak se rozhodnete, jestli si ho chcete nechat. Navíc za každých 100 Kč zaplacených s platební metodou MALL Pay získáte jeden bod do věrnostního programu Odměny. Nasbírané body vyměníte snadno a rychle za až 50% slevy nebo dopravu zdarma.