Zdravé grilování: Vyzkoušejte batáty plněné čerstvým salátem
Už jste rozpálili gril? A přemýšlíte, co na něj? Vyzkoušejte nás recept, který vás překvapí svou jednoduchostí, ale i netradičními kombinacemi. Kdy jindy než o prázdninách můžete kuchtit i stolovat venku.
Ingredience pro 4 osoby:
4 větší nebo 8 menších batátů
1 malá červená cibulka
200 g cherry rajčátek (ideálně červených i žlutých)
300 g prošuta
100 g mixu špenátových listů a rukoly
svazek čerstvé petrželky
1 jalapenos paprička
sůl, pepř
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vlašských ořechů
Postup:
Batáty grilujeme v alobalu nebo na alobalovém tácku, dokud nejsou měkké, ideálně 12–15 minut. Poté je dáme na podnos, roztrhneme, aby se uvnitř udělala prohlubeň, kterou budeme později plnit. Mezitím, co se brambory pečou, nakrájíme na tenké nudličky prošuto, jež můžeme opéct v troubě či na grilu na pečicím tácku.
Když je hotové, dáme ho na opraný baby špenát a rukolu, přidáme proužky červené cibule, na půlky nakrájená cherry rajčátka, nadrobno nasekanou papričku jalapenos, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a promícháme. Touto směsí plníme grilované batáty. Posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
TIP: Před servírováním můžete ještě dozdobit plátky parmazánu.
Více receptů na gril i spoustu dalších zajímavých témat najdete v časopisu Dieta!