...

... Zdroj: iStock.com

Werichova vila, České hrady, indiáni i Emma Srncová. Co dělat o víkendu?

Dovolená je za vámi nebo vás naopak čeká až v druhé půlce prázdnin? Nezoufejte, i v domácích vodách vás mohou čekat neobyčejné zážitky. Vybrali jsme pro vás to nej, co by stálo za shlédnutí o víkendu.

Werichova vila

Návštěva Werichovy vily na pražské Kampě stojí za to nejen o tomto víkendu. Po dvouleté rekonstrukci ožila letos v červnu a kromě stálé expozice věnované herci Osvobozeného divadla chce sloužit jako kulturní centrum. Tento víkend hostí například festival Nultý bod, který přináší to nejzajímavější ze současného experimentálního divadla. Těšit se můžete na současný tanec, storytelling nebo dokumentární divadlo. Tuto sobotu konkrétně na performanci Miřenky Čechové a Sabine Seume, umělkyň, které stráví 25 hodin non stop uprostřed průhledné krychle umístěné ve veřejně přístupném prostoru zahrady Werichovy vily. Více o představení najdete zde.

...
... | Zdroj: iStock.com

Adolf Born v Museu Kampa

Pokud vás nezaujme moderní performance, můžete vsadit na klasiku. Už jen do konce července můžete zajít na retrospektivní výstavu Adolfa Borna, a to hned za rohem, v Museu Kampa. Mimochodem, je to skvělá příležitost vzít s sebou děti, protože jeho díla zaujmou je i vás.

...
... | Zdroj: Muzeum Kampa

Emma Srncová v Klášteře klarisek v Českém Krumlově

Od 22. 4. 2017 do 30. 9. 2017 bude v klášterních prostorách umístěna jubilejní výstava výtvarnice a malířky Emmy Srncové "Emma 75". Nejen že si prohlédnete ty NEJ obrazy od slavné malířky, ale máte i možnost si zkusit nakreslit obraz "podle Emmy". A budete-li s dílem spokojeni, můžete ho přihlásit do soutěže O nejkrásnější obraz podle Emmy Srncové a po zářijovém hodnocení samotné Emmy získat zajímavé ocenění.

...
... | Zdroj: klasteryck.ck

České hrady na Kunětické hoře – pátek a sobota

Oblíbený hudební festival s jedinečnou atmosférou České hrady proběhne v pátek a v sobotu tentokrát na Kunětické hoře. Tomáš Klus, Vladimír 518, Anna K, Lucie Bílá a Arakain, Xindl X, Sto zvířat, ale i Visací zámek – to je výběr z line-up, který dokazuje, že na své si přijdou příznivci mnoha žánrů.

České hrady
České hrady | Zdroj: České hrady

Indiánský den v Botanické zahradě v Troji - sobota

Nahlédněte do života indiánů a zažijte na vlastní kůži některé jejich denní činnosti nebo rituály. Budete mít možnost porovnat některé rozdíly mezi indiány na prériích Severní a v deštných lesích Jižní Ameriky. Připraven bude také kvíz o indiánských rostlinách, který prověří vědomosti dětí i dospělých, i zajímavý doprovodný program.

Program bude zaměřený zejména na nejmladší návštěvníky, kteří se seznámí s běžným rodinným životem amerických indiánů: Jak se bavili ve volných chvílích nebo jak získávali potravu. Přiblížíme život nejen kočovných indiánských kmenů Severní Ameriky i indiánů Jižní Ameriky (Inkové a Mayové). To vše v sobotu v Botanické zahradě v Troji.

Botanická zahrada v Troji
Botanická zahrada v Troji | Zdroj: Botanická zahrada v Troji