Melounové carpaccio podle Koko.

Melounové carpaccio podle Koko. Zdroj: Mall.tv

Výborné carpaccio bez masa? Zkuste variantu s melounem

Vypadá jako kus masa, ale maso to není. Tohle netradiční carpaccio je skvělé jídlo na každou letní párty, pečený meloun totiž každý nezná, a tak můžete hosty při krájení nechat hádat, co to vlastně je.

Ingredience (na osm porcí):

baby meloun bezsemenný cca 2,5 kg, 2 lžíce šupinkové soli, lžíce olivového oleje

K servírování dle chuti: balsamico glazé, citronová šťáva, sůl, čerstvě mletý pepř, rukola, hoblinky parmazánu, olivový olej extra virgin

Postup:

1. Meloun zbavte slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Udělejte zářezy do kříže a pořádně osolte. Vložte na pekáč a pečte při 200 °C dvě hodiny.

2. Hned po prvním pečení nečekejte zázraky, vzhled se moc nezmění ani příliš tekutiny meloun zatím nepustí. Musí vychladnout a pak si pobýt minimálně půl dne, ale i klidně dva dny v lednici. Tím se změní textura i jeho objem.

3. Meloun přendejte na pečicí papír a potřete barbecue omáčkou a znovu osolte. Troubu roztopte na maximum a nechte zapékat do té doby, dokud na povrchu mírně nezčerná. Nechte pořádně vychladnout v lednici. Ze 2,5kilového melounu nakonec vznikne nějakých 8 porcí.

4. Ptáte se, jak servírovat? Úplně na klasiku jako carpaccio z hovězího – takže s trochou balzamikového glazé, citronovou šťávou, solí, čerstvě mletým pepřem, rukolou, parmazánem a olivovým olejem. Věřte, chutná to stejně dobře, jak to vypadá. A za tu přípravu to rozhodně stojí.

Dobrou chuť!