Večeře na gril pro dva

1. června 2017
Večeře na gril pro dva
• Foto: Tesco

Ať už dáváte přednost vegetariánskému jídlu, nebo pořádnému kusu masa, určitě si vyberete z našich receptů. Pozvěte do své kuchyně řadu Tesco grill a Tesco finest*.

Grilovaný vepřový bok

2 porce
příprava: 60 minut
+ marinování v rubu

• 600 g plátků vepřového boku bez kostí • 300 g nových brambor
• sůl a pepř • rozmarýn
RUB: • 1 lžička sušeného česneku • 1 lžička sušené cibule • 1 lžička uzené papriky • 1 lžička chilli semínek • 1 lžička soli
• 1 lžička čerstvě mletého pepře Tesco finest*
• 1 lžíce hnědého cukru
BARBECUE OMÁČKA: • 1 lžíce řepkového oleje Tesco finest* • 1 šalotka
• 2 stroužky česneku
• 150 ml červeného vína Tempranillo Tesco finest*
• 3 lžíce červeného vinného octa • 1 lžíce worcesteru
• 50 g hnědého cukru
• ½ lžičky soli • 1 lžička chilli semínek • 1 lžička dijonské hořčice Tesco finest*

Smíchejte suroviny na rub a vetřete ho do masa. To zabalte do alobalu a nechte hodinu odpočinout. Na omáčku na oleji orestujte nasekanou šalotku a česnek. Vmíchejte víno, ocet, worcester, cukr, sůl, chilli a hořčici. Vařte odkryté asi 15 minut, po vychladnutí potřete omáčkou, zarolujte, zpevněte jehlami a ugrilujte. Brambory uvařte ve slupce na skus, poté přendejte na grilovací tácek, zakapejte olejem, osolte, opepřete a přidejte rozmarýn. Ogrilujte. Podávejte s masem.

Soulad chutí
Příjemně nakyslá dijonská hořčice dá říz šťavnatým plátkům vepřového bůčku a rudé víno Tempranillo španělské provenience
harmonickou tečku. Inspirace Tesco finest* a Tesco grill.


Portobello s mozzarellou

2 porce
příprava: 30 minut

• 4 žampiony portobello
• 2 lžíce extra panenského olivového oleje Tesco finest* + na pomazání
• 1 červená cibule
• 2 stroužky česneku
• 8 stonků zeleného chřestu • sůl a pepř
• 80 g baby špenátu
• 1 balení buvolí mozzarelly Tesco finest* • 30 g parmazánu Tesco finest* • čerstvý tymián

Očistěte houby, odstraňte nožičky. Na oleji orestujte na kousky nakrájenou cibuli, přidejte celé stroužky oloupaného česneku a nechte provonět. Česnek vyjměte. Přidejte blanšírovaný chřest, osolte, opepřete a promíchejte. Pak přidejte spařený nasekaný špenát. Orestujte. Odstavte a nechte trochu vychladnout. Houby naplňte směsí, nahoru
rozdělte mozzarellu a zasypte nastrouhaným parmazánem. Okraje
hub ještě potřete olivovým olejem. Vložte na grilovací tácek a na grilu je přiklopte seshora. Grilujte 6 minut, poté odklopte a dogrilujte asi 4 minuty. Ozdobte lístky tymiánu.

Autor: Tesco


Soulad chutí
Extra panenský olivový olej s esencí bylin z úrodných oblastí pod Etnou, kampánská mozzarella di buffala a doušek červeného argentinského vína Malbec přenesou grilování daleko na jih. Vše Tesco finest*.

Portobello
Nejlepší houby na gril. Steakové žampiony jsou dostatečně pevné a velké pro rozličné náplně.

 

Jdi na homepage Zpět na začátek
Další příběhy