Večeře na gril pro dva

Ať už dáváte přednost vegetariánskému jídlu, nebo pořádnému kusu masa, určitě si vyberete z našich receptů. Pozvěte do své kuchyně řadu Tesco grill a Tesco finest*.

Grilovaný vepřový bok 2 porce příprava: 60 minut + marinování v rubu • 600 g plátků vepřového boku bez kostí • 300 g nových brambor • sůl a pepř • rozmarýn RUB: • 1 lžička sušeného česneku • 1 lžička sušené cibule • 1 lžička uzené papriky • 1 lžička chilli semínek • 1 lžička soli • 1 lžička čerstvě mletého pepře Tesco finest* • 1 lžíce hnědého cukru BARBECUE OMÁČKA: • 1 lžíce řepkového oleje Tesco finest* • 1 šalotka • 2 stroužky česneku • 150 ml červeného vína Tempranillo Tesco finest* • 3 lžíce červeného vinného octa • 1 lžíce worcesteru • 50 g hnědého cukru • ½ lžičky soli • 1 lžička chilli semínek • 1 lžička dijonské hořčice Tesco finest* Smíchejte suroviny na rub a vetřete ho do masa. To zabalte do alobalu a nechte hodinu odpočinout. Na omáčku na oleji orestujte nasekanou šalotku a česnek. Vmíchejte víno, ocet, worcester, cukr, sůl, chilli a hořčici. Vařte odkryté asi 15 minut, po vychladnutí potřete omáčkou, zarolujte, zpevněte jehlami a ugrilujte. Brambory uvařte ve slupce na skus, poté přendejte na grilovací tácek, zakapejte olejem, osolte, opepřete a přidejte rozmarýn. Ogrilujte. Podávejte s masem. Soulad chutí Příjemně nakyslá dijonská hořčice dá říz šťavnatým plátkům vepřového bůčku a rudé víno Tempranillo španělské provenience harmonickou tečku. Inspirace Tesco finest* a Tesco grill. Portobello s mozzarellou 2 porce příprava: 30 minut • 4 žampiony portobello • 2 lžíce extra panenského olivového oleje Tesco finest* + na pomazání • 1 červená cibule • 2 stroužky česneku • 8 stonků zeleného chřestu • sůl a pepř • 80 g baby špenátu • 1 balení buvolí mozzarelly Tesco finest* • 30 g parmazánu Tesco finest* • čerstvý tymián Očistěte houby, odstraňte nožičky. Na oleji orestujte na kousky nakrájenou cibuli, přidejte celé stroužky oloupaného česneku a nechte provonět. Česnek vyjměte. Přidejte blanšírovaný chřest, osolte, opepřete a promíchejte. Pak přidejte spařený nasekaný špenát. Orestujte. Odstavte a nechte trochu vychladnout. Houby naplňte směsí, nahoru rozdělte mozzarellu a zasypte nastrouhaným parmazánem. Okraje hub ještě potřete olivovým olejem. Vložte na grilovací tácek a na grilu je přiklopte seshora. Grilujte 6 minut, poté odklopte a dogrilujte asi 4 minuty. Ozdobte lístky tymiánu.

Soulad chutí Extra panenský olivový olej s esencí bylin z úrodných oblastí pod Etnou, kampánská mozzarella di buffala a doušek červeného argentinského vína Malbec přenesou grilování daleko na jih. Vše Tesco finest*. Portobello Nejlepší houby na gril. Steakové žampiony jsou dostatečně pevné a velké pro rozličné náplně.