Vařte jednoduše! Čokoládová pěna, polévka a omeleta

15. února 2017

Ty nejlepší věci bývají někdy nejméně složité. Přinášíme vám tipy na tři jídla, která vám dobijí baterky, a přitom se připravují jen z několika málo ingrediencí. 

Tomatová polévka

Suroviny: olivový olej, 500 ml kuřecího vývaru, 1 plechovka konzervovaných rajčat (400 g), 1 cibule, nepovinně na ozdobu lístky bazalky a hoblinky parmazánu

Na lžíci olivového oleje opečte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata z plechovky a vývar, vařte 20 minut. Poté polévku rozmixujte. Před podáváním můžete ozdobit lístky bazalky a hoblinkami parmazánu.

Čokoládová pěna

Suroviny: 200 g kvalitní hořké čokolády, 300 ml smetany ke šlehání, 3 vejce, cukr na přislazení

Čokoládu nalámejte na kostičky a rozpusťte v misce nad rendlíkem s vařící vodou. Oddělte žloutky a bílky, bílky ušlehejte dotuha a smíchejte s trochou cukru.

K čokoládě přidejte trochu smetany a žloutky, opatrně přimíchejte ušlehané bílky. Zbytek smetany ušlehejte na šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové pěny. Na několik hodin dejte ztuhnout do ledničky.

Frittata

Suroviny: 5 vajec, 2 velká rajčata, olej, rozdrobený měkký kozí sýr, bazalka nebo lístky špenátu na ozdobení

Rajčata nakrájejte na plátky a orestujte je na oleji. Přilijte vaječnou směs a pozvolna opékejte, dokud vajíčka neztuhnou. Posypte rozdrobeným kozím sýrem.

Můžete nechat zapéct pod grilem. Ozdobte lístky špenátu nebo bazalky.

Článek připravil časopis Moje psychologie.

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy