Upečte si k snídani křehký banánový chlebíček s mandlemi!
Sladké ráno, ale ne zas tak moc, pod tenkou křupavou kůrkou vláčná střídka a také výdrž nejlépe na několik snídaní. Tento chléb má všechny šance uspět.
BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK S MANDLEMI
1 chléb
Příprava: 10 minut + 50 minut pečení
Suroviny: 4 banány, 120 g másla, 200 g třtinového cukru, 2 vejce, 90 ml podmáslí, 3 lžíce javorového sirupu, 1 lžička vanilkového extraktu, 150 g hladké mouky, 130 g špaldové jemně mleté mouky, 1 prášku do pečiva, 1/2 hrnku mandlových plátků + na dokončení 1/2 lžičky soli, 1 lžička skořice, máslo a mouka na vysypání formy, moučkový cukr k podávání
Postup:
Troubu zahřejte na 180 °C. Vidličkou rozmělněte 3 banány. Do světlé pěny utřete máslo s cukrem a zašlehejte vejce, poté podmáslí, sirup a vanilku, nakonec banány.
Prosejte mouku se sodou a vmíchejte ostatní sypké suroviny. Postupně přimíchejte banánovou směs a ušlehejte do hladké konzistence.
Uhlaďte ve formě vymazané máslem a vysypané moukou, vložte do ní podélně rozkrojený banán a posypte zbytkem mandlí. Upečte dozlatova, asi 50 minut (záleží na formě). Před podáváním pocukrujte.
