Author

Author Zdroj: Author

Author
2
Fotogalerie

Trendy kola pro dámy: Víte, jak vypadají?

Přesně po deseti letech od první kolekce, ve které značka Author přišla s nabídkou 29" kol, rozšiřuje tuto kategorii kol i o nové dámské modely. Stejně jako před lety uvádí na scénu model TRACTION 29, nyní v kategorii ASL (AUTHOR SPORT LADY) a dámské modely doplňuje o dva další, SPIRIT 29 ASL a SOLUTION 29 ASL.

Modely TRACTION 29 ASL a SPIRIT 29 ASL vycházejí profilací rámových trubek z našeho pánského rámu, ale mají výrazně prohnutou horní rámovou trubku pro snadnější sesednutí ze sedla, než je tomu u pánských modelů. A samozřejmostí je také dámská geometrie rámu.

Pro designovou čistotu kola, kterou ženy a dívky jistě ocení, jsme hodně zapracovali na rámu samotném. Již zmíněnou prohnutou horní rámovou trubku doplňují ještě tenčí sedlové vzpěry. Úchyt brzdového třmene je schovaný za deseti pastorky vícekolečka, stejně tak veškeré bowdeny a lanka jsou schované uvnitř rámu, které neruší samotný design kola. Něco více o detailech na rámu naleznete níže.

Konstrukční prvky dámského rámu MTB ASL 29"

1. nová patka rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene pro jeho pevnostně vhodnější umístění

2. kónická hlavová trubka pro tužší a pevnější přední část rámu

3. prohnutá horní rámová trubka pro snadnější sesednutí ze sedla

4. vedení lanek a brzdového třmene dolní rámovou trubkou pro designovou čistotu kola

Author
Author | Zdroj: Author

TRACTION 29 ASL

Toto kolo je nejvyšším modelem v nabídce Author dámských 29" horských kol pro rok 2019.

Rám poskytuje to nejmodernější a nejlepší, co daná kategorie v současnosti nabízí. Kolo samotné je vybaveno spoustou moderních prvků, mezi něž patří například přesmykač typu Side Swing, ideální převodový systém 2×10 rychlostí v úrovni Shimano Deore, hydraulické brzdy Tektro Gemini WS (Women Specific) se speciálně tvarovanými dámskými brzdovými páčkami, kevlarové pláště pro nižší obvodovou hmotnost kol, vzduchová vidlice pro snadnější nastavení pružení dle hmotnosti cyklistky. Model disponuje také užšími řídítky, kratším představcem a širším dámským sedlem - vše je do detailu vyladěno pro ergonomii a anatomii ženského těla.

Celý rám je pak v trendy matné stříbrné barvě s moderními proužky neonové žluté.

Pořídit si ho můžete za 26 990 Kč.

Více info na www.author.cz