Limitovaná kolekce Pietro Filipi X SK

Limitovaná kolekce Pietro Filipi X SK Zdroj: Pietro Filipi

Simona Krainová v roli návrhářky: Kolekci vystihuje rebélie, elegance a kombinovatelnost!

Česká módní značka Pietro Filipi oslovila modelku Simonu Krainovou a společně vytvořily limitovanou kolekci s názvem Pietro Filipi X SK. Najdete v ní oblíbené kousky Simony, které ráda nosí ona sama a odráží se v nich její osobitý styl. Co konkrétně v kolekci najdete a čím se Simona nejvíce inspirovala?

Ve spolupráci s Pietro Filipi jste navrhla vlastní limitovanou kolekci oblečení. Co v ní najdeme?

Jedná se především o dobře kombinovatelné kousky, to je hlavní myšlenka celé kolekce. V kolekci si můžete pořídit maxi sukni, tričko s potiskem, nadčasové kalhoty, kalhotové kostýmky, košili a různé nevšední topy, které se dají kombinovat jak s kalhotami, tak se sukní. Tyto kousky si můžete obléct do práce, do kavárny s kamarádkou, ale i do společnosti.

Pro koho je kolekce určena?

Naše kolekce cílí na ženy každého věku, které se nebojí kombinovat tradiční kousky s něčím neobvyklým. V obchodech Pietro Filipi si na své přijdou opravdu všechny věkové kategorie žen, které se nebojí vystoupit z davu a sáhnout po něčem netradičním.

Kdy jde vaše kolekce do prodeje? A můžeme ji pořídit jak v kamenných obchodech, tak i na na e-shopech?

Kolekce jde do prodeje 12. října a můžete ji pořídit jak v kamenných obchodech Pietro Filipi, tak i na e-shopu. Už se na to moc těším!

Limitovaná kolekce Pietro Filipi X SK
Limitovaná kolekce Pietro Filipi X SK | Zdroj: Pietro Filipi

Kde jste čerpala inspiraci?

Inspiraci jsem čerpala především ze sebe sama, soustředila jsem se na to, co mám ráda a co ráda nosím, a chtěla jsem to předat ostatním ženám dál. Střihy jsem volila především takové, které mám v oblibě. Barvy souvisely s nabídkou látek a materiálů, ale opět jsem se chtěla držet toho, co mám ráda a co se dá dobře kombinovat. Žádné výrazné a pastelové barvy nečekejte, tedy kromě trička s výrazným potiskem.

Jaká tři slova vaši kolekci nejvíce vystihují?

Rebélie, elegance a dobrá kombinovatelnost.

Limitovaná kolekce Pietro Filipi X SK
Limitovaná kolekce Pietro Filipi X SK | Zdroj: Pietro Filipi

V módní oblasti jste jako ryba ve vodě, jaké kousky by podle vás neměly chybět žádné ženě v šatníku?

Určitě jsou to dobře padnoucí džíny, bílá oversize košile, tmavé sako. Jedna kvalitní kožená kabelka a bílé conversky.

Přehlídky už chodíte jen zřídka. Podle čeho si vybíráte, na které kývnete?

Záleží vždy na typu akce, na tom, kdo mě osloví, a hlavně, co se bude předvádět, prádlo bych si opravdu už netroufla předvádět. Je to pro mě čest, že návrháři mají stále zájem, abych vynesla jejich oblečení. Když mi dorazí nabídka, abych šla např. v rámci fashion weeku, tak je to vždy velká výzva a pro mě vlastně kompliment.

Myslíte si, že kariéra modelky v určitém věku končí, nebo, když má dostatek sexappealu, může předvádět klidně i v šedesáti?

Dnešní trend je zcela jiný než před dvaceti lety. Firmy dobře vědí, že krém na vrásky nebo elegantní sako do zaměstnání Vám lépe prodá vyzrálá žena než náctiletá modelka. Zákazníci zkrátka více věří modelce, která daný produkt opravdu používá. Klasický modeling se do šedesáti dělat asi nedá, ale být tváří nějaké firmy, se kterou se žena ve vyzrálém věku spojí, není dnes nic neobvyklého.

Modelka, herečka, návrhářka…Co přijde dál? Máte nějaký další pracovní sen, který si chcete splnit?

Být návrhářkou byl opravdu můj dětský sen, který se mi splnil, jsem ráda, že nabídka přišla až teď, myslím, že jsem potřebovala vyzrát, abych mohla předat své zkušenosti a nápady dál. O práci ale nesním, jsem ráda, že nabídky stále přicházejí a já můžu nové výzvy přijímat. Sny směřují především k mé rodině a dětem. Chtěla bych být skvělá máma a milující manželka, tohle teď beru za své hlavní životní role a nevzhlížím ke konkrétním hereckým nebo jiným pracovním rolím. Uvidíme, co čas přinese, nechám se překvapit…