jezevčík

jezevčík Zdroj: iStock

Psi podle horoskopu: Které plemeno nejlépe sedne k vašemu znamení?

Uvažujete-li o koupi psa, je jasné, že velkou roli bude hrát velikost plemene a velikost vašeho bytu či domu. Každý druh psa má ale také svoji typickou povahu. A ta se může s tou vaší buď skvěle doplňovat, nebo si naopak zoufale nesednout. Co říká horoskop o vhodných psích plemenech právě pro vaše znamení? 

Beran

Labrador
Labrador | Zdroj: iStock

Labrador a portugalský vodní pes

Ambiciózní, nezávislý, silně konkurenční Beran potřebuje psa, který miluje hry. Takový je právě labrador. Tohle aktivní plemeno je temperamentní, inteligentní, poslušné a svému majiteli bude přinášet radost. Vyžaduje fyzickou zdatnost a duševní stimulaci, takže je ideální pro Berana, který rád soutěží a vyhrává. Dalším skvělým psím společníkem pro Berana je portugalský vodní pes. Snadno se cvičí, je hravý, odolný a vždy se bude snažit vás dychtivě potěšit. Tohle plemeno má výdrž potřebnou pro udržení kroku s vysoce energickým Beranem. Je vhodný zvláště pro ty Berany, kteří milují vodu a rybaření.

Pokračování 2 / 12

Býk

...
... | Zdroj: Shutterstock.com

Boxer a bígl

Býci patří k nejvěrnějším znamením zvěrokruhu, takže potřebují psa, který jim bude lásku vracet a bude oddaný. Milující, ochranitelský – takový je boxer, který bude věrný nejen Býkovi, ale celé jeho rodině. Je to dobrák, který miluje hlavně děti, a jakmile si ho jednou pořídíte, nikdy nebudete chtít jiného. Dalším plemenem vhodným pro Býky je bígl. A to zejména pro svou neochvějnou loajalitu. Je považovaný za jedno z nejvhodnějších plemen pro děti. Bígl je plný nadšení a energie, je bystrý a chytrý a má taky vyrovnanou povahu.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

německý ovčák
německý ovčák | Zdroj: iStock

Border kolie a německý ovčák

Blíženci jsou zvídaví a potřebují psa, který jim bude zrcadlit jejich emoční inteligenci. Kolie jsou milující, inteligentní a energické, je to plemeno, které se snadno vycvičí a přijme jakoukoli výzvu. Má nekonfliktní povahu, což může být někdy na závadu, zvláště pokud byste z něj chtěli vychovat hlídače. Dalším vhodným plemenem pro Blížence je německý ovčák, který je příkladem důvěry, inteligence a loajality, kterou od své psa (a také lidí) vyžaduje Blíženec. A stejně jako Blíženci i německý ovčák má své dvě odlišné stránky – ačkoli jeho náklonnost a láska neznají hranic, pokud jde o rodinu, jakmile jde o cizí lidi, drží se stranou a je nutné ho brát s respektem.

Pokračování 4 / 12

Rak

chrt
chrt | Zdroj: iStock

Chrt a Kavalír King Charles španěl

Raci vyžadují od svých romantických partnerů maximální oddanost a odhodlání, a to samé očekávají od svých domácích mazlíčků. Chrt je tedy dobrou volbou, protože je nikdy nezklame. Toto jemné, ušlechtilé plemeno vrací veškerou lásku svému majiteli. Potřebuje ale hodně péče a pohybu, takže líní Raci by si ho raději neměli pořizovat. Dalším vhodným psem je pro Raky Kavalír King Charles španěl. Sladký, temperamentní a půvabný pes je perfektním kamarádem pro Raka a je zaručeno, že ho bude bezmezně milovat. Je to také velmi přizpůsobivé plemeno, což znamená, že zapadne snadno do zvyků svého majitele, od lenošení na pohovce po aktivnější činnosti. King Charles Španěl je ale nadmíru šťastný, když je venku a může si hrát s ostatními psy nebo lidmi.

Pokračování 5 / 12

Lev

mastif
mastif | Zdroj: iStock

Anglický mastif a bernardýn

Lev je známý tím, že je jedním z nejodvážnějších znamení zvěrokruhu a potřebuje, aby i jeho pes byl stejně statečný a odvážný. Masivní, svalnatý mastif disponuje sice fyzickou silou, ale jeho síla spočívá hlavně v klidné a důstojné povaze. Je přirozeně učenlivý, poslušný a vznešený. Vzhledem ke své výšce se nehodí do malého bytu. Dalším vhodným plemenem je pro Lvy bernardýn. Je extrémně spolehlivý a pracovitý, a taky cílevědomý a ambiciózní. Nic mu neunikne a touží po pochvale a úspěchu, stejně jako Lev. Je taky neuvěřitelně trpělivý a chrání děti. Dokonce i nejmladší členové rodiny jsou v jeho velkých tlapkách v bezpečí.

Pokračování 6 / 12

Panna

...
... | Zdroj: Shutterstock.com

Sibiřský husky a dobrman

Pracovitá Panna potřebuje pracovitého psa a nenajde odhodlanější plemeno než sibiřský husky. Byl vyšlechtěn pro psí spřežení a aby táhl těžká břemena na zamrzlé půdě, takže je pravděpodobné, že mu nebude žádná těžká práce cizí. Je taky velmi nezávislý a potřebuje nové výzvy a stimulaci, jinak se začne nudit. Protože jde o psa, který patří do smečky, hodí se do velké rodiny. Stejně tak mu nebudou vadit další psi. Dalším vhodným psem je pro Panny nebojácný dobrman. Je skvělý společník pro pilnou a organizovanou Pannu. Jedním z nejdůležitějších úkolů tohoto plemene je ochrana jeho rodiny. Žádný vetřelec nemůže doufat, že se vyrovná jeho neuvěřitelné rychlosti a bystrosti.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Shih Tzu
Shih Tzu | Zdroj: iStock

Shih-tzu a buldok

Malý pejsek k dlouhou srstí je okouzlující a patří k nejroztomilejším plemenům. Je to společenský pes, přátelský a milující. Ideální partner pro mírumilovné Váhy. Je živý, hravý, veselý, nezávislý a aktivní pes. Má taky hrdou povahu. Dalším psem vhodným pro Váhy je buldok. Může sice působit poněkud těžkopádně, ale tenhle pes je velmi klidný, dobrosrdečný a družný. Je taky chytrý, smělý, loajální a velmi odvážný. Navíc je s ním zábava. Svému majiteli dokáže zlepšit náladu za všech okolností a nikdy ho nenechá ve štychu.

Pokračování 8 / 12

Štír

Dalmatin
Dalmatin | Zdroj: iStock

Dalmatin a anglický špringršpaněl

Elegantní dalmatin se svým nezaměnitelným tečkovaným kabátem je dostatečně aktivní, aby udržel krok se soutěživým Štírem. Ve skutečnosti je dalmatinská vytrvalost výzvou, se kterou budou bojovat i ti největší atleti ve znamení Štíra. Vůči cizím bývá zdrženlivá, ale vždy je loajální ke svému majiteli. Pozor, dalmatin vyžaduje důslednost a hodně pohybu, nesnáší boudu, chce být středem pozornosti. Dalším plemenem s velkou energií a vytrvalostí je anglický špringršpaněl. Je také inteligentní, oddaný a skvěle se dá vycvičit, což z něj dělá nejlepší plemeno pro tak náročného majitele, jakým je Štír. Tento středně velký pes je nejen skvělý lovecký pes, ale také vynikající společník. Vyniká milou, přátelskou, bezkonfliktní povahou. Špringer je nejšťastnější ve společnosti a je rád i s dětmi, což z něj činí vynikajícího mazlíčka v rušné domácnosti.

Pokračování 9 / 12

Střelec

jezevčík
jezevčík | Zdroj: iStock

Lhasa apso a jezevčík

Střelec miluje svobodu, zábavu a dobrodružství, proto mu udělá radost Lhasa apso, což je plemeno, které mu poskytne hodně legrace. Lhasa apso je trošku zlomyslný pejsek, ale taky velmi komické stvoření, které se zaručeně stane středem pozornosti. Je čilý, neohrožený, společenský a hodí se do bytu. Je taky výborný hlídač, umí být ale dost tvrdohlavý, takže je nutné začít s výchovou včas a důsledně. Další vhodný pes je jezevčík, který je přátelský, není bázlivý ani agresivní, naopak je vytrvalý a náruživý. Někdy je trochu paličatý, ale to Střelcům nevadí. Je to pes, který se nechá nejméně zotročit, což Střelcům vyhovuje. Život s ním je rozhodně dobrodružný a ani na okamžik nudný.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

šarpej
šarpej | Zdroj: iStock

Shiba Inu a šarpej

Pro Kozorohy je vhodné tohle starověké japonské plemeno. Shiba Inu je dobromyslný, upřímný a ostražitý. Neustále vyžaduje pozornost svého okolí a když někoho nezná, hlasitě štěká. Je dobrý hlídač a je velmi čistotný, takže se hodí i do bytu, kde vydrží celý den sám. Je veselý a také tvrdohlavý a výcvik je někdy dost náročný. Je velmi přizpůsobivý a nevadí mu ani celodenní procházky. Dalším vhodným psem je šarpej, typický městský pes. Je spolehlivý, loajální, inteligentní a klidný, bez potíží se přizpůsobí životu i se staršími dětmi. Potřebuje asertivního a zkušeného majitele, aby ho trénoval, aniž by se nudil, ale pro praktického oddaného Kozoroha to není příliš obtížné.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

trpasličí pudl
trpasličí pudl | Zdroj: iStock

Pudl a Welsh Corgi Cardigan

Nedovolte, aby vás pudlův nadýchaný exteriér oklamal. Pudl je velmi, velmi chytrý pes. Je také šťastný a uvolněný, což z něj dělá jedno z nejlepších plemen, které pomáhá Vodnáři, aby se dostal ze své plaché skořápky. Dalším vhodným psem je Cardigan Welsh Corgi, který je opravdu oddaný společník pro Vodnáře. I když má krátké nohy, rád běhá venku a díky roztomilému obličeji a velkým uším vynikne kdekoli v parku. Chcete-li se seznámit, tohle plemeno vám v tom rozhodně pomůže zbořit veškeré bariéry.

Pokračování 12 / 12

Ryby

čivava
čivava | Zdroj: iStock

Čivava a výmarský ohař

Čivava je veselé a temperamentní plemeno, které přehnaně citlivým Rybám pomůže, aby nebraly život až moc vážně. Co toto plemeno postrádá do velikosti, o to větší je jeho osobnost. Tahle miniaturní hračka má rozhodně charakter „velkého plemene“. Je inteligentní, rychle se učí a je odvážný průzkumník. Vždy vám vyhoví a nebojí se postavit větším psům. K cizím jsou ale nedůvěřiví. Jsou vhodné plemeno pro seniory, protože nepotřebují moc pohybu. Dalším nejlepším plemenem pro soucitné Ryby je výmarský ohař. Přátelský, elegantní a svědomitý je ideální pro aktivní Ryby, protože potřebuje dost pohybu. Není to pes vhodný do kotce, potřebuje volnost a společnost. Nesnáší odloučení a bez adekvátního výcviku a mentální stimulace může být nervózní a poněkud přecitlivělý, podobně jako Ryba.