.

. Zdroj: pixabay.com

Plánujete cestu do Říma? Poznejte jeho největší krásy

Když se řekne Itálie, každému se bezpochyby vybaví Řím. Jedno z nejslavnějších měst této země a zároveň hlavní metropole. Místo, které zažilo římského císaře a mocné papeže. Velkoměsto oplývající řadou nejrůznějších památek, ale také moderních staveb. Pokud plánujete cestu do Říma, připravte se na ni s náležitým předstihem.

Kouzlo Říma si podmaní naprosto každého

Když se cílem vaší dovolené stane Řím, rozhodně se máte na co těšit. Kolébka evropské civilizace totiž pojí řadu krásných věcí v jeden nezapomenutelný celek. Hlavním cílem cestovatelů jsou bezpochyby historické památky, kterých je tu více než dost. Na to vše navazuje temperament tamního obyvatelstva, přívětivost a bujarý noční život. Při návštěvě Říma můžete podlehnout i nekonečnému nakupování nebo lahodné gastronomii. Ta doslova zpestří jakýkoliv výlet.

Kam vyrazit v Římě?

Pojďme se ale vrhnout na konkrétní cíle, které se mohou stát nedílnou součástí vašeho plánovaného itineráře. Jestliže se vaším odrazovým můstkem stanou historické památky, níže uvedený seznam se pro vás stane povinností.

  • Koloseum

  • Palatin

  • Forum Romanum

  • Kapitol

  • Fontána di Trevi

Při procházkách Říma pochopitelně narazíte na spoustu ostatních zajímavostí, kde je vhodné se zastavit. Objevit můžete například kouzelný most Sisto vznášející se nad řekou Tiber. Za podívanou stojí i Španělské schody a pomník Viktora Emanuela II.

Umění a Vatikán patří k Římu

ItalskýŘím, to je samozřejmě i přemíra uměleckých děl a podobných předmětů, která vám nabízí Vatikánská muzea. Za zmínku stojí komplex muzeí MAXXI, ale i proslulá Galerie Spada. Kromě toho můžete navštívit řadu ruin a vykopávek. Staré umění se v Římě prolíná také s tím moderním. A co dalšího byste neměli vynechat?

  • Vatikán

  • Svatopeterské náměstí

  • Bazilika sv. Petra

  • Sixtinská kaple

Na spoustě těchto míst se můžete usadit do přilehlých kaváren a užívat si pohledu na římské krásy se šálkem dobré kávy. Právě taková působiště na vás dýchnou pravou atmosférou života v Římě. Stačí zvolit správné zájezdy do Itálie, které vás mohou přivést i na spoustu ostatních míst. Od Sicílie, přes Milán, Neapol, až po Sardinii a Benátky. Itálie na vás vždy zanechá nesmazatelné stopy.