.

. Zdroj: Burg Ocet s.r.o.

Oslavy výročí 100 let Bzeneckého octa se blíží!

Bzenecký ocet je v českých kuchyních již 100 let a jubilejní výročí si zaslouží i pořádné oslavy. Zúčastněte se jich na festivalech dobrého jídla, pití a hudby v létě i vy, ochutnáte kulinářské delikatesy nejen s Bzeneckým octem. A navíc si odnesete i dárky!

Jak plynul čas s chutí Bzeneckého octa

Sto let je pro většinu lidí nedosažitelný věk. Pro octárnu Bzenec je to kus historie i nových příležitostí zavedené kulinářské značky. Výrobu octa započala v roce 1921, přečkala desítky dramatických i klidných let nepřetržité výroby i několik vlastníků. V současné době patří octárna v Bzenci holandské skupině BURG, která se postarala o její modernizaci a začlenění mezi největší výrobce octa v Evropě. Stoleté oslavy se ponesou v pompézním duchu a zvány jsou na ně celé rodiny.

Garden Food Festival v šesti městech Česka

Oslavy 100. výročí Bzenecké octárny jsou už za dveřmi, od července do září si vyberte některé ze šesti měst, které máte nejblíže. Garden Food Festival startuje v Bzenci, užijete si gastronomické orgie za doprovodu hudebníků i skvělé moderátorky/kuchařky Markéty Hrubešové. Na festivalu nebudou chybět různá kuchařská show, školy vaření, workshopy, soutěže a doprovodný dětský program. Nenechte si ujít oslavy 100 let octa z bzenecké octárny a navštivte festivaly ve městech Bzenec, Nový Jičín, Písek, Uherské Hradiště, Olomouc nebo Ostrava.

.
. | Zdroj: Burg Ocet s.r.o.

Odneste si z festivalu limitovanou nabídku octů

Pro festivalové dny jsme přichystali speciální nabídku ovocných octů. Odnést si můžete dvojici balzamikových octů vyráběných podle italských receptur a přísných pravidel, speciální ocet na saláty s chutí bylinek a bílý, červený a jablečný ocet. Obohatíte tak své pokrmy o nové chutě.

K nákupu jubilejních sad octů obdržíte dárek: originální knihu se 100 recepty a radami, jak používat octy při vaření. Kniha obsahuje tradiční recepty i nové úžasné recepty od českých food bloggerek. Pokud se nedostanete na festival, ale chtěli byste knihu mít, nezoufejte.

Prohlédněte nebo stáhněte si online knihu receptů zdarma a vyzkoušejte nové chutě a recepty s Bzeneckými octy!