.

. Zdroj: Draw Planet

Netradiční dárek pro partnera? Věnujte mu kurz fotografování

Zmáčknout spoušť umí každý. Udělat dobrou fotku už chce ale trochu cviku. Fotí váš partner rád, a ne vždy je fotka použitelná? Darujte mu kurz focení. Naučí se zachytit krajinu, nezapomenutelné momentky i dělat portréty.

Jak vzniká fotografie?

Stačí cvaknout spoušť a je to! Kéž by to bylo tak jednoduché.Fotografie je umění i věda. Musíte vědět, kdy zmáčknout spoušť, z jakého úhlu fotit, jak si fotoaparát nastavit. A co se děje, když tu spoušť pak skutečně zmáčknete?

K vytvoření fotografie jako obrazového záznamu je zapotřebí světlo. To je vyzařováno nebo odráženo objekty a zaostřeno pomocí objektivu, kterým prochází. Pak dopadne na světlocitlivý povrch v útrobách fotoaparátu a tam vytvoří skutečný obraz.

Zní to složitě? Ve skutečnosti to tak náročné není. Když si vše navíc necháte vysvětlit od zkušených profesionálů, uvidíte, že je to hračka.

.
. | Zdroj: Draw Planet

Jak probíhá kurz fotografování?

Chcete se také chlubit krásnými a dechberoucími fotkami, ale nevíte, jak fotoaparát nastavit ani jak ho správně uchopit? Ničeho se nebojte, na kurzu se vše naučíte. A mnohem víc!

Během lekcí se totiž dozvíte vše, co jste o fotografování chtěli vědět. Vyzkoušíte si práci profi fotografa, protože budete fotit:

- malebnou krajinu,

- modelku,

- portrét,

- komerční fotografii.

Náš tip: Hledáte kurz fotografování v Praze? Výtvarný ateliér Draw Planet je tu pro vás!

Jde to i bez teorie?

Nejde. I tu musíte ovládat. Proto se podíváte do historie fotografie, dozvíte se, jaké existují druhy fotoaparátů. Vysvětlíte si pojmy jako expoziční trojúhelník, clona, hloubka ostrosti, ISO, RAW a další. Dozvíte se, co znamenají všechna čísla a znaky na displeji foťáku, k čemu je blesk a jak ho dobře využít.

.
. | Zdroj: Draw Planet

Pak už se pustíte do praxe. Musíte se naučit nastavit kameru, objektiv i ohnisko. Budete fotit, vysvětlovat si další pojmy, na které narazíte, a zase fotit.

Kromě toho se naučíte pracovat s programem pro úpravu fotek Lightroom. Vybrané fotky společně upravíte, aby výsledek byl co nejlepší. Popovídáte si o chybách, dozvíte se, čeho se příště vyvarovat.

Proč vybrat kurz focení v Draw Planet?

- Prostředí pražských ateliérů je příjemné a přátelské.

- Lektoři jsou profesionálové s lidským přístupem.

- Kurz je vhodný i pro začátečníky, kteří začínají od nuly.

- Pokud ještě nemáte vlastní foťák, půjčí vám ho.

- Po 13 lekcích (každá má 3 hodiny) budete cvakat spouští jako profesionál.

Tak na co ještě čekáte? Pořiďte své drahé polovičce kurz focení. Z dalšího výletu nebo dovolené si přivezete krásné fotky, nad kterými bude přecházet zrak.