Neodolatelné jarní saláty s mrkví

Sladká a přitom kořenitá, sytá a zároveň dietní. S mrkví můžete jíst paleo i vegansky, a přece to bude perfektně chutnat. 

Mrkvový s pomerančem a goji

2 porce, příprava: 15 minut

Suroviny: 2 karotky, 1 pomeranč, 1 citron, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 lžíce nahrubo nasekaných lískových ořechů, 2 lžíce goji, 3 lžíce květového medu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Karotky oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky julienne. Pomeranč pečlivě očistěte, osušte a kůru nastrouhejte na dlouhé nudličky, spolu s oloupaným citronem nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.

Posypte mrkví, mandlemi, lískovými ořechy a goji. Med rozmíchejte s pomerančovou šťávou a přelijte salát.

Zkuste salát vylepšit mrkvovými květy. Návod, jak na to, najdete ve videu: