Nejjednodušší a nejlepší letní dezert: macerované jahody s mascarpone
Sezóna českých jahod je konečně tu a způsobů, jak toho v kuchyni využít, se nabízí hned několik. My vám přinášíme ne zcela tradiční recept na jednoduchý a osvěžující dezert, který vám navíc nezabere víc než pár minut!
Ingredience na 4 porce:
250 g velmi zralých jahod, 1 až 2 lžíce moučkového cukru, 150 ml sladkého vína (bílé, růžové, může být i perlivé), 4 vrchovaté lžíce mascarpone, 4 vrchovaté lžíce tučného bílého jogurtu, 4 lžíce citronové šťávy, lžíce vanilkové pasty (nebo pár kapek aroma), moučkový cukr (cca 2 až 4 lžíce), 4 až 6 sušenek (např. Lotus nebo máslové)
Na videorecept se podívejte zde:
Postup:
Jahody omyjte, zbavte stopek, rozkrájejte na čtvrtky a posypte cukrem. Zalijte vínem a nechte je pár hodin macerovat.
Z mascarpone, jogurtu, citronové šťávy, vanilky a cukru vytvořte krém a dejte jej vychladit do lednice vedle jahod.
Na talíř nejprve dejte krém, poté jahody a vše zasypte rozdrcenými sušenkami.
Hotovo!