.

. Zdroj: NaCesty.cz s.r.o.

Maledivy hlásí rekordní zájem. Jsou oblíbenější než Kanárské ostrovy

Dovolená na „Kanárech“ je pořád známkou vyššího standardu, ale novou hitovkou sezóny jsou Maledivy. Souostroví v Indickém oceánu zažívá v posledních dvou letech boom a nové resorty tam rostou jako na běžícím pásu. I proto tady Češky stále častěji tráví zimní dovolenou. Hlavní sezóna tu je od listopadu do dubna, takže je to skvělé místo na silvestrovskou exotiku nebo Vánoce pod palmami.

Klid a luxus nedaleko od rovníku

Dovolená na Maledivách je zárukou parádního počasí v exotických tropech. Nemusíte se bát úmorného sálavého vedra jako ve vnitrozemí. U mořských lagun vás sluneční energie nabije dobrou náladou a luxusní služby místních hotelů si budete užívat plnými doušky. Od výtečné snídaně na pláži po koktejl při západu slunce bude každý den na ostrovech neopakovatelným zážitkem každého, kdo se sem vydá.

Ráj surfařů na východní hraně Malediv

Doprava na vzdálenější atoly je mnohdy zdlouhavá. To ale neplatí o Jižním Male Atolu, na který každoročně míří milovníci vodních sportů, zejména surfingu. Východní okraj atolu pokračuje ostrým svahem ke dnu oceánu, takže sem ve zlomu přibíhají pravidelné vlny ideální na zábavu na prkně. Pro začátečnice a začátečníky jsou na ostrovech školy se zkušenými instruktory.

Podmořský svět na dosah 15 km od hlavního města

Z Evropy létá přímá linka do hlavního města Male, odkud je to jen asi 15 km lodí na jih k ostrovu Emboodhoo a vyhlášenému hotelu Embudu Village s fantastickým hodnocením návštěvníků. Hotel nabízí výbavu na potápění a nedaleko je dokonce potápěčská škola. Takže i úplný začátečník může poznat krásy pod hladinou oceánu v překrásných lagunách i za hranou atolu.

Nechte se hýčkat v klidu a přepychu

V jihozápadním cípu Jižního Male Atolu leží oblíbený Fihalhohi Island Resort na stejnojmenném malém ostrůvku. Je tu dokonalý klid a bělostné pláže čistého písku střídají zelené listy palem. Hotel nabízí lázně, masáže i ozdravné kúry, a dokonce vířivku nebo finskou saunu. Z baru na břehu je krásný výhled na zapadající slunce a v restauraci Palm Groove potěší laskominami všechny od rána do večera. Ideální cíl pro náročné ženy, ale i muže.