Letní mléčné osvěžení? Zkuste tartaletky či dipy. Nezbude ani kousek.

Máte během slunečných dnů chuť na něco lehčího a svěžího? Pohrajte si v kuchyni s mléčnými výrobky a doplňte je dalšími zdravými a chuťově zajímavými surovinami. Máme pro vás výborné recepty.

V našich zeměpisných podmínkách jsou mléko a mléčné výrobky součástí výživy už od mladší doby kamenné, kdy se člověk usadil, začal pěstovat obilí a chovat dobytek. Od té doby je mléko a výrobky z něj důležitým zdrojem bílkovin a energie. Protože jsou tedy zdrojem nejen plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin, ale také řady vitaminů a minerálních látek, mysleme na ně také během letních měsíců. Hodí se jak do sladkých, tak do slaných pokrmů.

Na léto jsou ideální recepty, jejichž příprava nezabere spoustu času, obsahují trochu exotičtější suroviny, kdy si můžeme vybavit chuť Francie nebo Itálie. Tak pojďte mlsat. Tyhle čtyři dobroty si připravíte raz dva.