Lepší než z Ikey! Jak připravit fantastickou omáčku ke švédským kuličkám?
Za touto skandinávskou pochoutkou jezdíme do Stockholmu i do obchodních domů. Teď si ji ale můžete uvařit i po svém. Ukážeme vám, jak připravit tu nejlepší omáčku na masové kuličky, které by bez ní prostě nebyly tak dokonalé!
Ingredience na 4 porce:
30 g másla, 25 g hladké mouky, 450 ml kuřecího nebo hovězího vývaru, 1,5 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce sójové omáčky, pár lžic smetany ke šlehání (podle chuti, je možno ji ale i úplně vynechat), čerstvě mletý pepř, sůl
Na video recept se podívejte zde:
Postup:
Máslo rozehřejte v hrnci, přidejte mouku a vymíchejte světlou jíšku, přilijte studený vývar a rozmíchejte, ztlumte plamen a provařte 15 minut.
Přidejte sójovou omáčku a dijonskou hořčici. Nezapomeňte také na smetanu ke šlehání.
Dochuťte pepřem a solí, popřípadě dořeďte vývarem. Jako přílohu můžete servírovat hranolky nebo bramborovou kaši.
Dobrou chuť!