Konec prázdnin si zpříjemněte na F.O.O.D. pikniku

25. srpna 2017
F.O.O.D. piknik • Foto: redakce F.O.O.D.

Jak strávit poslední den prázdnin? Třeba s dobrým jídlem. Poslední prázdninovou neděli totiž proběhne F.O.O.D. piknik, na kterém se představí přes 100 českých farmářů i začínajících prodejců. Letos se koná již posedmé a přináší jednu zásadní novinu: Navštívit ho totiž můžete nejen v Praze, ale i v Olomouci.

Časopis F.O.O.D. slaví deset let a oslavu spojí pochopitelně se svým tradičním piknikem: „Deset let je pro časopis velká událost. Jsou to první kulaté narozeniny, které je třeba oslavit,“ říká šéfredaktorka časopisu Jana Vašáková. „Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci v Korunní pevnůstce.

Na co se můžete těšit?

Na obou místech budou k dispozici piknikové koše plné skvělého jídla od partnerů. Pro Prahu máme připraveno 700 košů a v Olomouci 400 košů.

Dále vás čekají:

  • kuchařské show známých šéfkuchařů
  • živá hudební vystoupení
  • velký dětský koutek
  • ochutnávky produktů od partnerů
  • stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
  • chill out zóna

 

V Praze také proběhne soutěž o koláč Ladronky. Zúčastnit se může kterýkoliv z návštěvníků – stačí donést svůj koláč a zapsat ho do soutěže o skvělé ceny. Vítěze vybere odborná porota.

Vařit budou:

  • Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami
  • Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou
  • Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso
  • za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková
  • Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito
  • Martin Staněk (kuchař, vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty
  • Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy, připravuje cateringy) – Fregola alla campidanese

Více informací najdete na:

foodpiknik.recepty.cz

www.facebook.com/events/1937076999857867/?fref=ts

www.facebook.com/casopisFOOD

www.instagram.com/casopis_food/

 

Klíčová slova:  F.O.O.D.piknikjídlo
Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy