Klasický řízek jinak? Vyzkoušejte španělské cachopo plněné šunkou a sýrem

1 min čtení

1 min čtení

Řízek cachopo pochází ze Španělska a jde o smaženou a hlavně vydatně plněnou hovězí kapsu. Hotová pochoutka se poté servíruje nakrájená na plátky na jednom velkém talíři, aby si každý mohl vzít, co hrdlo ráčí.

Ingredience na 1 obří řízek:

2 extra tenké plátky hovězí kýty nebo roštěnce (minimálně 2x 200 g), 40 g výrazného sýra (uzený plátkový, manchego, pecorino nebo čedar), 2–4 plátky sušené šunky, sůl, pepř, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení

Na videorecept se podívejte zde:

Postup:

  1. Hovězí zadní – kýtu nebo nízký roštěnec – rozklepeme pod fólií na velké a tenké plátky. Na jeden řízek jsou potřeba dva kusy, měly by tedy mít co nejpodobnější tvar, protože se budou pokládat na sebe. Po rozklepání je osolte a opepřete.

  2. Na plátky dejte sušenou šunku a plátek sýru, poté můžete přidat ještě jednu vrstvu šunky.

  3. Přiklopte druhým plátkem masa a po okrajích stlačte, aby se masa co nejvíce spojila. Pomozte si párátky nebo kovovými mini špízy.

  4. Kapsu obalte v trojobalu a velmi pozvolna ji smažte ve velké pánvi v dostatečném množství oleje. Po smažení nechte odpočívat a poté jej nakrájejte na tenké plátky.

  5. Servírujte doprostřed stolu s grilovanými nebo pečenými paprikami, petrželkou a smaženými hranolky – ať si každý nabere svou porci.

Dobrou chuť!