Jednohubky, kterým neodoláte

Oslavte příchod nového roku nápaditou hostinou z různých koutů světa! 

Sushi s lososem a zeleninou

Suroviny: 2 hrnky sushi rýže, 6 lžic rýžového octa, lžička cukru, mořské řasy, sušená řada nori 3 plátky, okurka, mrkev, 100g čerstvého nebo uzeného lososa, 100g tuňáka (čerstvý filet na krájený na proužky), zelený japonský křen wasabi, kvalitní sojová omáčka k podávání

Rýži důkladně propláchněte a uvařte se dvěma hrnky vody na skus. Ihned promíchejte s octem a rozestřete na talíř. Okurku a mrkev nakrájejte na hranolky. Řasy ostrým nožem rozpulte.

Zkuste návštěvu překvapit sushi hostinou.

Na bambusovou podložku si položte 1/2 plátku řasy lesklou stranou dolů a namočenou rukou na něj rozestřete vrstvičku rýže, potřete trochou wasabi. Doprostřed položte hranolky zeleniny a tuňákem či lososem.

Pomocí podložky pevně stočte do roličky. Nechte chvilku odpočinout spojem na podložce a pak rozkrojte na dílky. Stejně postupujte, až spotřebujete všechny suroviny. Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.