Boty vybírejte podle typu akce, na kterou se chystáte

Boty vybírejte podle typu akce, na kterou se chystáte Zdroj: CCC Czech

Jaké vybrat oblečení a obuv podle typu akce?

Boty jsou jedním z nejdůležitějších prvků každého oblečení. Významně ovlivňují jaký uděláte první dojem. Nalezení správné obuvi často vyžaduje čas a úsilí. Výběr správné obuvi a vhodného oblečení by měly budovat váš osobní styl.

Protože dámské boty by měly být především pohodlné. Každý z nás má jinou nohu, pro kterou - bohužel nebude vhodný každý typ obuvi z dostupného sortimentu. Z tohoto důvodu stojí za to si vyzkoušet co nejvíce obuvi od různých značek. Protože boty by měly být udržovány ve správném stylu, který bude vyhovovat právě tomu vašemu. Obvykle nejdříve nakupujeme oblečení a poté k němu vybereme správnou obuv. Pokud jste však našli krásné a velmi pohodlné boty, můžete udělat pravý opak.

Večírek: boty na vysokém podpatku

Na večírek si dle typu akce obvykle oblékáme koktejlové šaty nebo elegantní kostýmek. Ke kalhotám se budou hodit kožené kotníkové boty na podpatku, k šatům rozhodně lodičky. Hlavní pravidlo je, že svršek by měl být docela přiléhavý ke kotníku, díky čemuž se snadno vejde pod nohavici kalhot a nebude rušit pohyb materiálu. Pěkným řešením je, když je svršek poměrně vysoký, zakrývá kůži a tvoří jednotný styl s kalhotami. Pokud je však mezi botou a kalhotami kousek nohy, musíte si vybrat ponožky nebo podkolenky v barvě boty nebo kalhot (někdy stačí, že jsou jen černé).

Tvar špičky může být odlišný - kulatý, špičatý, mírně čtvercový. Vše záleží na vašich preferencích a stylu. Jehlový podpatek je klasické řešení, ale často není příliš pohodlný. Doporučujeme vám proto věnovat pozornost buď nízkému podpatku nebo silnějšímu podpatku v geometrickém tvaru. Boty s ozdobným svrškem nebo sponami vypadají nejlépe v kombinaci se šaty nebo sukněmi, ve kterých je tato dekorace viditelná a není skrytá pod nohou. Pokud jde o podpatek, nejstabilnější je ten ve sloupcovém tvaru. Během náročného dne v práci je lepší nepoužívat velmi vysoké podpatky, doporučujeme zvolit takové boty, ve kterých podpatek je nižší než 8 cm.

Pracovní porada či setkání s přáteli: nízké mokasíny

Tento typ obuvi zahrnuje kožené mokasíny, chelsea boty, šněrovací boty (také známé jako oxfordky) a vzít si je můžete na pracovní schůzku i setkání s přáteli. Často jsou napodobeninou pánské boty, která však dává ženskému stylu zvláštní příchuť. Kromě toho jsou velmi pohodlné a navíc vám umožňují vnést do každodenního stylingu špetku elegance. Jsou pěknou alternativou k podpatkům. Chelsea boty jsou nestárnoucí klasikou. Vypadají nejlépe s kalhotama. Nemusí být nutně černé a hladké. Mohou být také zajímavým prvkem vašeho outfitu. Při výběru nízkých bot stojí za to věnovat pozornost typu podešve a obecné povrchové úpravě boty, abyste se vyhnuli nevhodným modelům.

Zimní obuv: kozačky

Kozačky vypadají nejlépe s šaty a sukněmi. Módní je spojení bot s midi sukní nebo volnými kalhotami skrytými uvnitř boty. Módního stylingového efektu můžete dosáhnout výběrem bot ve výrazné barvě nebo s originální strukturou. Některé kozačky jsou doplněny pohodlným, ale efektním podpatkem. Elegantní kozačky najdete v kamenných prodejnách CCC, ale zakoupit je můžete i online. CCC nabízí široký výběr z dámských modelů obuvi a značek. Výhodou jsou nízké ceny, široký sortiment.

Víkend s přáteli: kotníková obuv

Na víkend s přáteli zvolte kotníkovou obuv s dekorativními cvoky v motorkářském stylu. Vypadají nejzajímavěji v kombinaci s typicky ženským prvkem. Může to být sukně nebo květinové šaty. Budou vypadat skvěle hlavně v případě, kdy preferujete, aby Váš styling byl i trošku dramaticky nebo s rockovým přesahem.

Víkend na horách: nejen pohorky

Do města se hodí pohodlná obuv
Do města se hodí pohodlná obuv | Zdroj: CCC Czech

Jsou skvělým řešením v neformálních outfitech pro příležitosti jako je procházka do parku nebo do lesa. Vypadají nejlépe s kalhotama. V jejich případě navrhujeme, abyste si vybrali barevné modely nebo alespoň výrazné barvy tkaniček.