Kinderhotel Oberjoch

Kinderhotel Oberjoch Zdroj: Kinderhotel Oberjoch

...
...
Kinderhotel Oberjoch
Kinderhotel Oberjoch
Kinderhotel Oberjoch
8
Fotogalerie

Hory, luxus, pohoda a děti? V Oberjochu to jde dohromady!

Dovolená a děti většině lidí zavání vším jiným než pohodou. Obzvlášť ta zimní, když děti ještě neumí lyžovat: mrznou jim prsty, tlačí je boty, odmlouvají a rodiče zoufale přemýšlejí, jestli se na to nevykašlat. Najít místo, kde to bude bavit dospělé i nejmenší, není jednoduché. Přesto to jde, třeba v Oberjochu. Dětský hotel je opravdu neskutečná pohoda pro rodiče a zábava pro děti.

Kinderhotel Oberjoch skvěle kombinuje to, co jste si doposud jen tajně přáli: být v luxusu, ale s dětmi. Starost o ně občas nechat na někom jiném a vypnout. Užít si lyžování i relax. To všechno v interiéru, který jen podtrhuje to, že jste nejen v krásné scenérii Allgäuských Alp, ale i v jednom z regionů s nejčistším vzduchem v Německu. Zní to skoro neskutečně, že?

Ticho v dětském hotelu?

V Kinderhotelu to umí. Třeba hned do vstupní lobby je zakomponovaná do prostoru obří herna pro děti. V jídelně dětské židle všech velikostí, v bufetu vše od prvních příkrmů až po lahůdky a nápaditý vinný lístek pro dospělé.

Na sjezdovce jste skibusem za pár minut. Tratě jsou spíše lehčí až středně těžké, některé ale krásně široké, takže ideální na pilování perfektních carvových oblouků. Díky tomu, že se rozkládají na severním svahu, vydrží sníh pevný až do odpoledne i během slunných jarních dnů.

Lyžování si můžete krásně užít, protože součástí hotelu je i lyžařská škola, kde vaše děti mohou strávit klidně i na celý den. Pokud nechtějí zrovna lyžovat se mohou mezitím zabavit v hernách s celodenním programem. Batolata si hrají a zpívají, starší děti mohou vyzkoušet divadlo, tvořit, péct chleba nebo pečovat o zvířata v mini zoo, ty starší si mohou užít vše od sportu přes kulečník až po Playstation.

Kinderhotel Oberjoch
Kinderhotel Oberjoch | Zdroj: Kinderhotel Oberjoch

A vy máte čas nejen na sportovní vyžití, protože když má člověk dovolenou, chce si užít i pořádné "après-ski". To může být samozřejmě drink na některé z hotelových teras, mnohem zábavnější je ale voda. Bazény a wellness mají několik částí, v některých si můžete užívat s dětmi, do jiných je vstup povolen jen těm, kteří umí mlčet a užít si ticho. Saun najdete v hotelu hned několik, což jsem ocenila, protože od devadesáti stupňů výše je pro mne tato činnost spíše utrpení. Horko jsem přenechala jiným a užívala si například bylinkovou saunu s nádherným výhledem na panorama hor nebo páru s relaxačním světlem. Sraz s rodinou v odpočívárně nebo v bazénu. Mimochodem, i tam si užijete krásu hor plnými doušky.

Žádné další výdaje

To vše se pochopitelně promítne do ceny pokoje, která bude vyšší, než v běžném hotelu. Výhoda ale je, že to bude konečná cena vaší dovolené. Žádné další náklady vás totiž nečekají – permanentka do blízkých lyžařských středisek je v ceně, ski bus také, návštěva místních termálních lázní, přírodních parků a parkovné, to vše máte jako hosté hotelu také zahrnuto. Pokud chcete být venku celý den a neobědvat v hotelové restauraci, uděláte si u snídaně balíček na cestu. I na to v hotelu myslí.

Kinderhotel Oberjoch
Kinderhotel Oberjoch | Zdroj: Kinderhotel Oberjoch

Rychlým autem na dosah ruky

Do Oberjochu je to z Prahy 500 km a díky tomu, že cesta vede převážně po dálnicích, můžete být za necelých šest hodin na místě. My jsme měli možnost cestou otestovat hybridní SUV Lexus UX a i díky němu mám pocit, že je Oberjoch za rohem. Velikost vozu ve mně na první pohled vyvolala respekt, přesněji řečeno strach. Jenže tohle auto mě během pár prvních chvil jasně přesvědčilo o tom, že žádnou dámu za volantem v nesnázích nenechá.

Automaticky nastavilo sedačku i zrcátka (abych si je vzápětí přenastavila, což vůz respektoval). Lexus na předním skle zobrazuje aktuální i nejvýše povolenou rychlost, takže vás nenápadně hlídá, abyste ji nepřekračoval. To jsem ocenila hlavně proto, že díky hybridnímu pohonu je motor neskutečně tichý a auto po rozbitých českých silnicích lehoučce pluje, takže hravě jedete mnohem rychleji, než obvykle.

Co jsem ale využívala každou chvíli, byla signalizace v bočních zrcátkách, která ohlídala, kdy je za vámi auto, kterému není vhodné vjíždět do cesty – což se hodí nejen ve chvíli, kdy je vůz ve slepém úhlu. Fungovalo skvěle, stejně jako automatické přepínání dálkových a potkávacích světel. Mé ekologické srdce plesalo, neboť po jízdě po německých dálnicích do Oberjochu tam i zpět měl při své velikosti a živosti neuvěřitelnou spotřebu pod 8 litrů na 100 km!

Sečteno a podtrženo: až budete někdy přemýšlet o tom, kde si letos užít parádní zimu, klid a luxus, myslete na Oberjoch. Je to blízko, mají to vychytané a kdo má pořád vymýšlet něco zajímavého za vysvědčení. A jedna důležitá věc: my si to zasloužíme!