Francie u vás doma: Zkuste pečené hrušky s karamelem!
Málokterý národ má tak vycizelované sladké pečení jako Francouzi. Zalistujte jejich receptáři a nechte se unést do snu, který je plný hebkých dezertů. A pak si je také upečte! Třeba pečenou hrušku s karamelem si rozhodně zamilujete!
4 porce
PŘÍPRAVA: 20 minut + pečení
SUROVINY:
11 hrnků třtinového cukru
1 lžička strouhaného zázvoru
2 lžíce rozpuštěného másla
4 pevnější hrušky
10 měkkých karamelových bonbonů
200 ml smetany ke šlehání
POSTUP:
1. Troubu rozehřejte na 160 °C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince.
2. Obalte je v cukrové směsi a položte do pekáčku. Přiklopte a asi 1 hodinu je za občasného přelévání omáčkou pečte doměkka. Hrušky vyjměte a udržujte v teple.
3. Ve výpeku rozpusťte karamelové bonbony a metličkou postupně vmíchejte smetanu. Hrušky podávejte přelité omáčkou.
Tip: Hrušky můžete po vykrojení jádřince vytřít pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem. Zjemní.