Pečené hrušky s karamelem

Pečené hrušky s karamelem Zdroj: profimedia.cz

Francie u vás doma: Zkuste pečené hrušky s karamelem!

Málokterý národ má tak vycizelované sladké pečení jako Francouzi. Zalistujte jejich receptáři a nechte se unést do snu, který je plný hebkých dezertů. A pak si je také upečte! Třeba pečenou hrušku s karamelem si rozhodně zamilujete!

4 porce

PŘÍPRAVA: 20 minut + pečení

SUROVINY:

11 hrnků třtinového cukru

1 lžička strouhaného zázvoru

2 lžíce rozpuštěného másla

4 pevnější hrušky

10 měkkých karamelových bonbonů

200 ml smetany ke šlehání

POSTUP:

1. Troubu rozehřejte na 160 °C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince.

2. Obalte je v cukrové směsi a položte do pekáčku. Přiklopte a asi 1 hodinu je za občasného přelévání omáčkou pečte doměkka. Hrušky vyjměte a udržujte v teple.

3. Ve výpeku rozpusťte karamelové bonbony a metličkou postupně vmíchejte smetanu. Hrušky podávejte přelité omáčkou.

Tip: Hrušky můžete po vykrojení jádřince vytřít pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem. Zjemní.

Recept najdete v listopadovém čísle magazínu F.O.O.D.!

Další recepty z hrušek najdete ZDE!