Franco

Franco Zdroj: Archiv časopisu F.O.O.D.

F.O.O.D. piknik 2019: Šarmantní Gianfranco Coizza vás naučí snoubit Itálii s Asií

Šarmantní sardský kuchař Gianfranco Coizza, který má vaření doslova v krvi. Nejspíš ho znáte z italsky střižených kurzů Gourmet Academy a teď vám na zářijovém F.O.O.D. pikniku předvede, jak Itálii snoubit s Asií.

Co dobrého nás naučíte na F.O.O.D. pikniku na Ladronce?

Tuňákové tataki s prosciutto krustou, mangovým parfait a omáčkou pak-choi. Jedná se o lehký letní pokrm, který se vyznačuje prvky tradiční středomořské gastronomie s nádechem asijských chutí.

Co byste si s sebou vzal na piknik, jehož byste byl hlavním organizátorem, a kde byste nejspíše vybalili piknikovou deku?

Z pohledu kuchaře bych se zaměřil na chutný a kvalitní steak, možná nějaký mix seafoodu s lehkým salátem. To celé bych zkombinoval s dobrou lahví sardinského vína. Jako organizátor bych rozdal úkoly ostatním účastníkům a sám bych si užíval přátelskou atmosféru.

F.O.O.D. piknik
F.O.O.D. piknik | Zdroj: Archiv časopisu F.O.O.D.

Kdo by neměl chybět na vydařeném pikniku?

Pro přátelskou a uvolněnou atmosféru, kterou od pikniku očekáváte, bych si vybral nejužší okruh přátel a rodiny, lidi, se kterými se znám a s jistotou vím, že si společné chvíle užijeme.

Co si nezapomenout přibalit do piknikového koše?

Nůž, otvírák na víno a opalovací krém.

Váš vysněný piknik?

Představuji si útulnou pláž na sardinském ostrově s mou rodinou, kde si užíváme klid a společně se podílíme na hostině.

F.O.O.D. piknik
F.O.O.D. piknik | Zdroj: Archiv časopisu F.O.O.D.

Na co se mohou těšit návštěvníci vašich kurzů v Gourmet Academy?

Na nový druh kurzu, v němž se účastníci mohou naučit nejen tradiční italské recepty, ale také nové trendy v gastronomii. Za nejlepší vlastnost našich kurzů beru příjemnou atmosféru a osobní přístup.

Nenechte si ujít letošní F.O.O.D. piknik!